Muş İl Kültür Müdüründen İha Muhabirine Tutanak Tehdidi - Son Dakika
Güncel

Muş İl Kültür Müdüründen İha Muhabirine Tutanak Tehdidi

Muş İl Kültür Müdüründen İha Muhabirine Tutanak Tehdidi

Muş Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce Muş’un Varto ilçesi Tepe köyünde istimlak bedelleri verilmeden yapılan höyük kazı çalışmasına köy sakinlerini kızdırırken, tepkilerin odağındaki isim Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, İHA muhabiri hakkında izinsiz görüntü aldığı gerekçesiyle tutanak tutulmasını talep etti.

04.09.2014 15:40

Muş Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce Muş'un Varto ilçesi Tepe köyünde istimlak bedelleri verilmeden yapılan höyük kazı çalışmasına köy sakinlerini kızdırırken, tepkilerin odağındaki isim Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, İHA muhabiri hakkında izinsiz görüntü aldığı gerekçesiyle tutanak tutulmasını talep etti.

Tepe köyünde yapılması planlanan Alparslan 2 Barajı çalışmalarında SİT alanı olarak tespit edilen eski köy yerleşim yerinde istimlak bedelleri verilmeden kazı çalışmalarının başlatılmasına köylüler tepki gösterdi. Vatandaşların kanuni hakları verilmeden köyde yaptığı çalışmalarla köylülerin tepkisini alan Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, "Zoraki kazı yaparız" söyleminde bulunarak hakaret etti. İzinsiz görüntü aldığı gerekçesiyle İHA muhabirine tepki gösteren Çetin, muhabir hakkında tutanak tutulması talebinde bulundu.

Höyük kazı çalışmalarının yapılması durumunda evinin zarar göreceğini belirten Tepe köyü sakinlerinden Ali Çelik, "Alparslan 2 Baraj çalışmasında SİT alanı olarak belirlenen yerde evimin olduğunu ve yapılacak olan höyük kazı çalışmasında evimin zarar göreceğini defalarca kendilerine söyledim ancak tüm söylemlerime rağmen bizleri hiçe saydı. Bizlere kazı çalışmasını yapacağını söyleyerek bizleri tehdit etmektedir. Bizlerin zararlarını tazmin etmeyeceğini ve kazı çalışması ile ilgili olarak çalışma başlatacaklarını söylemesi üzerine köyde kavgaya mehil verdi. Yetkililerin bu konuya el atmasını ve buna dur demesini istiyoruz" dedi.

Öte yandan, görevini yaptığını belirten İHA muhabiri Fatih Çelik ise haber yapma konusunda kendilerinden izin alma gibi bir probleminin bulunmadığını ve bu nedenle de yasal hakkını kullandığını dile getirerek hakkında tutanak tutulmasına karşı olmadığını ve görevini sonuna kadar ifa edeceğini söyledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş İl Kültür Müdüründen İha Muhabirine Tutanak Tehdidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement