Musa Çolak'tan Kooperatifde İnceleme - Son Dakika
Güncel

Musa Çolak'tan Kooperatifde İnceleme

Musa Çolak\'tan Kooperatifde İnceleme

Vali Musa Çolak, Kurtalan, Gürgöze köyü tarımsal kalkınma kooperatifinde incelemelerde bulundu.

27.12.2011 14:01

Vali Musa Çolak, "Kırsal Kalkınma Projeleri ile Vatandaşlarımızın yaşam standartları yükseliyor."

Siirt Valisi Musa Çolak, beraberinde 3.Komondo Tugay Komutanı Tuğgeneral, Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı, Albay Ünal Ödemiş, Kurtalan kaymakamı Abdulhalim Can ile birlikte, Diyarbakır- Batman karayolunda meydana gelen elim trafik kazası sonucu, yaşamını yitiren şehit er Veysi Alan ve babası Süleyman Alan' nın Kurtalan' daki ailesine taziye ve başsağlığı ziyaretlerinin ardından, Gürgöze köyü tarımsal kalkınma kooperatifinde incelemelerde bulundu.

Vali Musa Çolak ve beraberindekileri,tesis girişinde karşılayan Veysel Karataş, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında; Siirt-Batman karayolu Gürgöze Köyü mevkiinde 32 dönüm bir alan üzerine, 22 dönümü kapalı hayvan barınağı olarak yapmı tamamlan çiftliğin 300 büyükbaş hayvan kapasiteli olduğunu belirten Vali Çolak, "Çiftlikte hayvanların uzman veteriner kontrolünde takip edildikleri, burada elde edilen Süt ürünlerinin, ilimiz merkezindeki süt üretim tesislerine pazarlandığı, böylece herhangi bir pazar sorununun da yaşanmadığını "söyledi.

Kırsal Kalkınma Programı'na çok büyük önem verdiklerini belirten Vali Musa Çolak, uygulanan bu projelerle İlimizdeki tarım ve hayvancılığın geliştiğini, Kırsal kalkınma projeleri ile Vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseldiğini kaydetti.

Vali Çolak, "Çiftçilerin tek bir çatı altında güçlerini birleştirmelerinin önemli olduğunu belirterek, hükümetimizin çiftçilerimize verdiği makine desteği, tarım sektörümüze önemli ivme kazandırdı. Dolayısıyla artık modern tarım ve hayvancılık uygulamalarını ilimiz sınırları içerisinde görebiliyoruz. İlimiz genelinde tarım ve hayvancılığının arzu edilen seviyeye gelmesi için proje üretmeye devam edeceğiz. Üretken çiftçilerimizin de gayretleriyle tarım ve hayvancılığın daha iyi bir duruma geleceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Musa Çolak'tan Kooperatifde İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement