Mustafa’m Kemal’im Duygulandırdı - Son Dakika
Güncel

Mustafa’m Kemal’im Duygulandırdı

Mustafa’m Kemal’im Duygulandırdı

Müjdat Gezen Sanat Tiyatrosu'nun "Mustafa'm Kemal'im" Adlı Oyununu Manisalılarla Buluşturdu.

11.11.2010 15:41  Güncelleme: 15:43

MANİSA Belediyesi, Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yıldönümü olması nedeniyle müjdat gezen sanat tiyatrosu'nun "mustafa'm kemal'im" adlı oyununu manisalılarla buluşturdu. Atatürk'ün insani yönünün anekdotlarla anlatıldığı ve zaman zaman belgesel filmlerden de yararlanılan oyun, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Oyunun sonunda ünlü Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e Atatürk'ün karlar üzerinde yattığını resmeden çerçeveli karakalem çalışmasını hediye etti.

Müjdat Gezen Sanat Tiyatrosu, 10 Kasım Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yıldönümü olması nedeniyle Manisalılar için "Mustafa'm Kemal'im" adlı oyununu sahneledi.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda sergilenen oyuna 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal ve çok sayıda Manisalı sanatsever katıldı.

Oyun başlamadan önce Atatürk'ün ölüm yıldönümü olması nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tuncer Cücenoğlu'nun Atatürk'ün yaşanmış hikayelerinden derleyerek yazdığı oyunu, Müjdat Gezen yönetti.

Atatürk ve eseri Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan saldırıların da sanatsal bakış açısıyla izleyenlere aktarıldığı "Mustafa'm Kemal'im" adlı oyunda, 52 ayrı rolü 16 aktör oynadı.

Atatürk, İsmet İnönü başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nda adları geçen önemli isimlerin yer aldığı oyunda, zaman zaman belgesel filmlerden de yararlanıldı. Oyunun içinde Atatürk'ün cephede kullandığı otomobilin aynısı yapılarak, sahnede kullanıldı. Oyunun sonunda sahne alan ünlü Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen, Atatürk'ün hayatının iki saatlik bir oyuna sığamayacağını belirterek, "Bu oyun için on binlerce Atatürk'ün hayatı ile ilgili anekdot okudum. Bunların bir kısmını oyunumuzda sizlerle paylaştık" dedi.

Gezen, Atatürk'ün anılarını da izleyenlerle paylaştı.

Oyuncuları tek tek tebrik eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ünlü Sanatçı Müjdat Gezen'e çiçek ve üzerinde Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin fotoğrafının yer aldığı tabak ve içerisinde Manisa'yı tanıtıcı ürünlerin yer aldığı hediye çantasını takdim etti.

Manisa Belediyesi olarak Müjdat Gezen Tiyatrosu'nu Manisa'da ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Başkan Ergün, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde "Mustafa'm Kemal'im" oyunuyla anmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol da, oyuncuları tek tek kutladı. Atatürk'ü canlandıran oyuncuya hediye veren Şenol, oyuncuyla bir süre sohbet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mustafa’m Kemal’im Duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement