Namet, Hızlı Büyürken Karlılığı Artıyor - Son Dakika
Güncel

Namet, Hızlı Büyürken Karlılığı Artıyor

Namet, Hızlı Büyürken Karlılığı Artıyor

Gıda sektörünün öncü markalarından Namet, Capital 500 verilerine göre, "2012 yılında Karını En Çok Artıran Şirket" oldu.

25.10.2013 14:52

Namet Türkiye'nin Karını En Çok Artıran Şirketi Oldu

Gıda sektörünün öncü markalarından Namet, Capital 500 verilerine göre, "2012 yılında Karını En Çok Artıran Şirket" oldu. Birincilik ödülü, Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan'ın katılımıyla, 23 Ekim 2013 Çarşamba günü, Conrad Otel'de düzenlenen törende, Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar'a takdim edildi.

Namet, Capital 500 listesine göre, karlılık oranını en çok artıran şirketler arasında birinciliğe yükselerek, "Karını En Çok Artıran Şirket" ödülünün sahibi oldu. 2012 yılındaki 638 milyon TL'lik cirosuyla İSO 500'ün 136'ıncı, Fortune 500'ün 177'inci ve Capital 500'ün 224'üncü sırasında yer alan Namet, Anadolu 500 listesinin 38'inci basamağında yer alarak dikkat çekti.

Bir süre önce Koç Topluluğu'ndan Harranova Besi Çiftliği'ni satın alarak faaliyetlerini genişleten Namet, diğer taraftan Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Altın Et Entegre Tesisi'ni satın alarak bünyesine katmıştı. Sektördeki hızlı büyümesini kapasite artışı ve satın almalarla sürdüren şirket, aynı zamanda karlılığını da hızla artırmayı başardı.

Konu ile ilgili bilgi veren Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar ise şunları söyledi:

"Yapacağımız yatırımlarla ve gerçekleştireceğimiz stratejik hamlelerle sektördeki ilerlememizi önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Namet olarak kaliteli ve yenilikçi ürünlerle tüketicilerimizle buluşarak, onların ilk sırada tercih ettikleri markalardan bir olmaya devam edeceğiz. Bu yılı % 10'un üzerinde bir büyüme ile tamamlamayı planlıyoruz.

Rekabet Kurulu'nun 31 Ocak 2013 tarihinde verdiği izinle, Koç Topluluğu'ndan Harranova Besi Çiftliği'ni satın alarak büyüme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş bulunuyoruz.

Diğer bir yatırımımız ise, kısa bir süre önce Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Altın Et Entegre Tesisi'ni satın almak oldu. Bu yılsonuna kadar burada üretime geçmeyi planlıyoruz.

Biz büyüme konusunda hızlı adımlar atarken, karlılığı da ihmal etmiyoruz. Bu bakımdan Capital 500 tarafından verilen "Karını En Çok Artıran Şirket" ödülü bizim için son derece anlamlı ve motive edici oldu."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Namet, Hızlı Büyürken Karlılığı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement