Necmettin Çalışkan Adana'da Kutlu Doğum Konferansı Verdi - Son Dakika
Güncel

Necmettin Çalışkan Adana'da Kutlu Doğum Konferansı Verdi

Necmettin Çalışkan Adana\'da Kutlu Doğum Konferansı Verdi

Çalışkan: Peygamberlerin kendi zamanlarında ki statüko ile mücadele etmeleri, yaşamak ve yaşatmak için yeni bir toplum oluşturmaktır.

10.04.2013 08:59

Necmettin Çalışkan, Nisan ayı Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (SAV)'in kutlu doğum haftası münasebetiyle Adana'da "Peygamberlerin Ortak Özellikleri " konulu bir konferans verdi.

Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesinin düzenlediği Asr-ı Saadet Sohbetleri Konferansının bu hafta ki konuşmacısı Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay İl Başkanı İlahiyatçı Necmettin Çalışkan oldu.

Program İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinden Kur'an-ı Kerim'i güzel okumada Türkiye dördüncüsü olan Fuat Kuş'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından "O Sport Türkiye" finalinde 2. Olan AGD Adana Ortaöğretim Komisyonu üyelerinden Abdullah Çaldır'a madalya töreni yapıldı. Madalyasını Necmettin Çalışkan takarken başarılarının devamını diledi. Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere Necmettin Çalışkan kürsüye geldi.

Çalışkan konuşmasında Peygamberlerin ortak özelliklerinden bahsederek, "Peygamberlerin hepsinin kendi zamanlarında ki statüko ile mücadele etmiş olmaları tesadüf değildir. Hz İbrahim Nemrut ile, Hz. Musa Firavun ile, Hz. Muhammed (SAV) Ebu Cehil ile mücadele ederek, yaşamak, yaşatmak için yeni bir toplum meydana getirmişlerdir" dedi.

Çalışkan konuşmasının sonunda Hz. Muhammed (SAV)'in neden diğer peygamberlere de lider vasfında olduğunu, hayatı boyunca nasıl mücadele ettiğini, nasıl bir soydan geldiğini, insanlığa nasıl önder ve örnek olduğunu, 21. yüzyılda hala O'nun kadar kimsenin neden sevilmediğini anlattı.

Konferansa ilgi yoğun olurken, salonun alt katında bayanlar için kapalı devre görüntülü sistem kurularak programı izlemesi sağlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Necmettin Çalışkan Adana'da Kutlu Doğum Konferansı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement