KCK Ana Davası 11 Ekim'de Karara Bağlanacak - Son Dakika
Güncel

KCK Ana Davası 11 Ekim'de Karara Bağlanacak

KCK Ana Davası 11 Ekim\'de Karara Bağlanacak

KCK ana davasının Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan 59. duruşmasında 96'sı tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi.

17.09.2013 12:11  Güncelleme: 14:09

Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay ile BDP milletvekilleri, belediye başkanları, insan hakları savunucuları ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 96'sı tutuklu 175 kişinin yargılandığı "KCK" ana davasının 59. duruşması dün görülmeye başlandı. Diyarbakır ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmayı BDP milletvekilleri, aktivistler, STK temsilcileri ve gazeteciler izledi. Diyarbakır'da görülen KCK ana davasında duruşmaların 11 Ekim'e kadar devam edeceği, 11 Ekim'de tahliye ilgili taleplerin karara bağlanacağı belirtildi.

MİLLETVEKİLLERİ, DURUŞMAYI İZLEDİ

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmayı BDP Milletvekilleri Gülten Kışanak, Altan Tan ve Nursel Aydoğan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu izledi. BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, duruşma sonrası yaptığı açıklamada "Darbeci zihniyet bugüne kadar kendisini yaşatıyor. 4.5 yıldır arkadaşlarımız cezaevindeler. Önümüzde yerel seçimler var, hani sayın Başbakan Erdoğan'ın çok önemsediği sandık var ya birkaç ay sonra halkın önüne gelecek. Fakat halk sandığa inanarak oyunu gidip kullandı ve belediye başkanlarını seçti. Ama onlar şuanda cezaevinde" dedi.

Duruşmayı izleyenler arasında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da duruşma sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada Başbakanı eleştirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel KCK Ana Davası 11 Ekim'de Karara Bağlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement