Nepal'e Türk Kızılayı'nın Şefkatli Eli Uzandı, Yardım Dağıtımı Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Nepal'e Türk Kızılayı'nın Şefkatli Eli Uzandı, Yardım Dağıtımı Devam Ediyor

Nepal\'e Türk Kızılayı\'nın Şefkatli Eli Uzandı, Yardım Dağıtımı Devam Ediyor

Nepal'de yaşanan iki büyük depremin ardından harabeye dönen yerleşim alanlarında halk, enkaz yığınları arasında günlük yaşamına devam ediyor.

17.06.2015 10:54

Nepal'de yaşanan iki büyük depremin ardından harabeye dönen yerleşim alanlarında halk, enkaz yığınları arasında günlük yaşamına devam ediyor. Şebeke suyuna lağım suyunun karışması temizliği büyük sorun haline getiriyor. Türkiye'den gönderilen yardımlar da yerel halkın yüzünü güldürüyor.

Ülkede 25 Nisan'da meydana gelen 7.8 büyüklündeki ilk depremin merkez üssü olan Sindhupalchok'ta yıkımın izlerine daha çok rastlanıyor. Himalaya Dağlarının eteklerindeki yerleşim bölgeleri 25 Nisan'da 7.8 ve 12 Mayıs'taki 7.3'lük sarsıntıyla aldıkları hasar nedeniyle harabe şehirleri andırıyor.

Yaşanan iki depremin ardından ülkede hayatını kaybeden 8 bin 600 kişinin acısını hala unutamayan halk, kendi imkanlarıyla enkazın arasında eşyalarını arıyor. Nepalliler yıkıntılar arasında yaşam mücadelesini sürdürüyor. Şebeke suyuna karışan lağım suyu nedeniyle temizlik ve hijyen büyük sorun teşkil ediyor.

Barınma, hijyen, sağlık gibi durumların aciliyet haline dönüştüğü ülkede Türk Kızılayı ve bazı uluslararası yardım kuruluşları halkın yaralarını sarmaya çalışıyor.

Türk Kızılayı, evlerini kaybeden ve artçı sarsıntıların korkusundan sokaklarda kalan Nepallilere, 4 bin adet branda ve çeşitli gıda maddeleri dağıtarak ülke halkının yaralarının sarılmasına katkı sağlıyor.

Depremin ilk gününden itibaren ülkede faaliyet gösteren Kızılay, başkent Kathmandu, ilçeleri ve dağlık bölgelerdeki ulaşılması güç yerleşim yetlerinde yardımlarını devam ettiriyor.

Türk Kızılayının Nepal Delegasyon Başkanı Mücahit Salih Duran, artçı sarsıntıların hala devam ettiği ülkede halkın kokudan evlerine girmediğini ve Kızılay olarak halka, bölgenin koşullarına uygun olan branda dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Duran, ülkede branda, gıda, su ve hijyen kiti dağıtımlarının sürdüğünü belirtti.

Türk Hava Yolları tarafından kuruma bağışlanan 48 bin 430 liranın 36 bin 500 lirası ile bin adet branda, kalanıyla da 9 kilogramlık 686 adet gıda paketi yapılarak halka dağıtıldığını anlatan Duran, söz konusu yardım malzemelerinin Nepal Kızılhaçı ile koordineli dağıtıldığını kaydetti.Ülkede 25 Nisan ve 12 Mayıs'ta meydana gelen iki büyük depremde 8 bin 600 kişi hayatını kaybetmiş, 22 bin kişi de yaralanmıştı.

Başkent Kathmandu'nun 180 kilometre doğusunda bulunan Ramechhap bölgesinde yardım paketi dağıtan Türk Kızılayı bölge halkının yüzünü güldürdü.Dağıtım bölgesinde toplanan halka söz konusu paketler Nepal Kızılhaçının koordinesinde dağıtıldı. - Nepal

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nepal'e Türk Kızılayı'nın Şefkatli Eli Uzandı, Yardım Dağıtımı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement