Nevşehir'de Çiftçiler Yağmur Duasında - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'de Çiftçiler Yağmur Duasında

Nevşehir\'de Çiftçiler Yağmur Duasında

Tarım alanlarında kuraklık tehlikesinin yaşandığı Nevşehir’de çiftçiler yağmur duasına çıktı.

07.05.2014 09:55

Tarım alanlarında kuraklık tehlikesinin yaşandığı Nevşehir'de çiftçiler yağmur duasına çıktı.

Mart ve nisan aylarında beklenen yağışların olmaması nedeniyle özellikle tahıl ürünlerinin ekildiği tarım alanlarında kuraklık tehlikesinin baş gösterdiği Nevşehir'de çiftçilerin umudu mayıs ayında beklenen yağışlar. Oldukça kurak bir mevsim geçiren Nevşehirli çiftçiler yağmur için Allah'a yalvardı.

Merkez ilçeye bağlı Çardak beldesinde toplanan çiftçiler burada yağmur duası öncesinde birlikte ilahiler ve Kuran-ı Kerim okudu. Sonrasında Hafız Mahmut Kemikkıran tarafından yaptırılan duada eller semaya yağmur için açıldı. Hafız Kemikkıran, duasında, "Allah'ım şu anda ülke olarak, millet olarak kuraklık gibi çok büyük bir felaket yaşıyoruz. Yarabbi bu kuraklık felaketini üzerimizden bir an evvel kaldır. Göğün bereketli yağmurlarını üzerimize bol bol ihsan eyle yarabbi. Allah'ım senden yağmur istiyoruz" dedi.

Yağmur duasına katılan Çardak Köyü Muhtarı Adem Özer ve çiftçiler, binlerce çiftçinin geçimini tarım ile sağladığı Nevşehir'de kurak bir mevsim geçmesi dolayısıyla vatandaşların tedirgin olduklarını söyledi.

Çiftçiler ise, "Özellikle tahıl ekili alanlarda kuraklık ciddi boyutlara ulaştı. Bu durum devam ederse ne ailelerimize bakabiliriz ne de devlete olan borçlarımızı ödeyebiliriz" diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'de Çiftçiler Yağmur Duasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement