New Jersey'de Türk Günü Yürüyüşü 2 - Son Dakika
Güncel

New Jersey'de Türk Günü Yürüyüşü 2

New Jersey\'de Türk Günü Yürüyüşü 2

ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Paterson ve Clifton kentlerinde geleneksel hale gelen Türk Günü Yürüyüşü'nün 7'ncisi Paterson'da yapıldı.

07.05.2012 08:59

Abd'nin New Jersey eyaletine bağlı Paterson ve Clifton kentlerinde geleneksel hale gelen Türk Günü Yürüyüşü'nün 7'ncisi Paterson'da yapıldı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ve Paterson-Clifton Türk Amerikan Günü Yürüyüşü ve Festivali Derneği'nin düzenlediği yürüyüş, Paterson Main Sokağında (Clifton Park ve Madison Caddesi arasında; New York ve New Jersey çevresindeki Türkler ile bazi Amerikalı politikacıların katılımıyla gerçekleşti. Paterson sokaklarının Türk Bayrakları ile donatıldığı yürüyüşte ilk kez Amerikalı bir senatör de yer aldı. New Jersey Senatörü Nellie Pou, elinde Türk Bayrağı ile New York Başkonsolosu Levent Bilgen ile yan yana yürüdü. Amerikalı atlı ve motosikletli polislerin de katıldığı yürüyüş Main Memorial Park'ta sona erdi.

Burada düzenlenen festival öncesinde, İstiklal Marşı ve Amerikan Ulusal Marşı okunarak, şehitler anısına bir dakikalık saygı durusunda bulunuldu. Paterson-Clifton Türk Amerikan Günü Yürüyüşü ve Festivali Derneği Başkanı Suzan Demirci, yürüyüşte başarılı olabilmek için birçok fedakarlık yaptıklarını söyledi ve kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Clifton Belediye Başkanı James Anzaldi yaptığı konuşmada etkinliği düzenleyenlere teşekkürlerini ileterek, 'Paterson, New York'un yakınında bir yerleşim yeri ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir yer. Bu özel günde sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum.'diye konuştu.

New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Clifton ve Paterson belediye başkanlarına Türk toplumuna verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, '20 yıl önce Amerika'da öğrenci olduğum zamanlardan sonra bugün burada toplumumuzun hak ettiği yerini almış olmasını memnuniyetle gözlemledim. Gerçekten çok mutlu oldum. Bizlerden de arzularınız varsa, lütfen iletin. Bizler buraya hizmet için görevlendiriliyoruz. New York'a gelin, kapımı çalın. Biz de sizi sık sık ziyaret edeceğiz.' diye konuştu. 'Ülkemizin ve Türk-Amerikan toplumunun birlikte olacağı günler var.' diyen Bilgen, gelecek nesillere Türk kültürünü aşılamada herkese büyük görev düştüğünün altını çizdi.

TADF Başkanı Ali Çınar, TADF'ın Türk toplumumun federasyonu olduğunu belirterek, kültürel faaliyetler ve Türklerin etkinlikleri için her zaman destekte bulunacaklarını söyledi. Çınar, festival alanındakileri New York'ta 19 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan Türk Günü Yürüyüşü'ne davet etti.

Paterson Belediye Meclisi Üyesi Andre Sayegh de konuşmasında Paterson'un, ABD'de en yoğun Türk nüfusa sahip olduğunu belirterek, 'Paterson'u ev olarak seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum, bundan büyük gurur duyuyoruz. Kültürünüzün en güzel yanlarını bize de getirdiniz, sizin sayenizde Amerika daha bir ülke' dedi. Paterson'da gerçekleşen Türk günü yürüyüşüne Paterson Belediye Başkanı Jeffrey Jones'un yanı sıra Senatör Nellie Pou, Milletvekili Bill Pascrell, Paterson Belediye Meclisi Üyesi Andre Sayegh, Prospect Park Belediye Başkanı Mohammed Khairullaha katıldı. Belediye Meclisi Üyesi Aslan Goov da, 'Amerika herkesin kendi kültürünü yaşayıp, bunu gösterebildiği bir ülke. Çok güzel bir gün geçiriyoruz, sizlerin gurur duyacak çok şeyiniz var. Burada olmak bizim için kıvanç verici' diye konuştu.

Konuşmaların ardından NYGYPSY Allstars grubu, Eşref İnceoğlu ve Linet festival alanındakileri şarkılarıyla coşturdu. Akba Folkor Ekibi'nin sunduğu halk oyunları ve Türk moda tasarımcısı Meral Kaya'nın kreasyonu izleyicilerden büyük alkış aldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK (DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel New Jersey'de Türk Günü Yürüyüşü 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement