New York'ta Türk Günü Yürüyüşü Başladı Ek2 - Son Dakika
Güncel

New York'ta Türk Günü Yürüyüşü Başladı Ek2

New York\'ta Türk Günü Yürüyüşü Başladı Ek2

ABD'nin New York kentinde düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü başladı.

20.05.2012 03:05

Abd'nin New York kentinde düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü başladı. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından düzenlenen yürüyüşün bu yıl 31'incisi gerçekleştiriliyor.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yürüyüşe, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, New York Başkansolusu Levent Bilgen, TADF Başkanı Ali Çınar da katıldı. Yürüyüşte konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türk günü yürüyüşünün 19 Mayıs'a denk gelmesi nedeniyle çifte bayram kutladıklarını belirterek, "Bugün New York'ta çifte bayram yaşıyoruz. Hem 19 Mayıs, hemde burada bütün Türklerin birlikte yürüdüğü, güzel fotoğraf verdiği birgün. Amerika'da gerçekten çok başarılı bir Türk toplumu var. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Bugün gurur duyduğumuz soydaşlarımızla, arkadaşlarımızla birlikte yürüyoruz. Türkiye'de bizi izliyor, Türkiye'deki vatandaşlarımızda emiminki buradaki coşkuyu paylaşıyor ve hissediyor. Sadece Türkiye'dekiler değil diğer ülkelerdeki Türklerde bugün buradalar" diye konuştu.

Manhattan adasında 53'üncü sokak ile Madison Caddesi'nin köşesinde başlayan Türk Günü Yürüyüşü'ne, New York ve New Jersey eyaleti başta olmak üzere pek çok eyaletten Türkler katıldı. Binlerce Türk ile birlikte Amerikalılar da yürüyüşü ilgiyle izlerken, Türk Günü Yürüyüşü'nün tamamlanmasının ardından Türk Evi'nin yanındaki Dag Hammarskjold Parkı'nda Türk Günü Festivali düzenlenecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel New York'ta Türk Günü Yürüyüşü Başladı Ek2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement