Nişanyan'ın Rüşvet İddialarına İtirazına Mahkemeden Ret Kararı - Son Dakika
Güncel

Nişanyan'ın Rüşvet İddialarına İtirazına Mahkemeden Ret Kararı

Nişanyan\'ın Rüşvet İddialarına İtirazına Mahkemeden Ret Kararı

Söke İnfaz Hakimliği, İzmir'in Selçuk ilçesinin turistik mahallesi Şirince'de SİT alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 11.5 yıl hapis cezası bulunan Sevan Nişanyan'a, kaldığı Söke Kapalı Cezaevi'nde internet erişimi sağlayan mobil modem cihazı ve flash bellek ile yakalanınca cezaevi görevlilerine rüşvet teklif ettiği iddialarıyla açılan davaya yapılan itirazı reddetti.

03.03.2016 18:02

Söke İnfaz Hakimliği, İzmir'in Selçuk ilçesinin turistik mahallesi Şirince'de SİT alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 11.5 yıl hapis cezası bulunan Sevan Nişanyan'a, kaldığı Söke Kapalı Cezaevi'nde internet erişimi sağlayan mobil modem cihazı ve flash bellek ile yakalanınca cezaevi görevlilerine rüşvet teklif ettiği iddialarıyla açılan davaya yapılan itirazı reddetti. Üst mahkeme olan Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin karara itirazı kabul etmemesi halinde Nişanyan 6 gün hücre cezası yolu açılacak.

İzmir'in Selçuk İlçesi'nin turistik mahallesi Şirince'de SİT alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası alan ve Yargıtay'ın 3 ayrı hapis cezasını da onamasının ardından hakkında toplam 11.5 yıl mahkumiyet kararı bulunan yazar Sevan Nişanyan, cezaevi kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2015 yılının Eylül ayında kaldığı Sultanhisar Açık Cezaevi'nden Söke Cezaevi'nin kapalı kısmına gönderilmişti.

Son olarak üzerinde cezaevinde yasak olan internet erişimi sağlayan mobil modem cihazı ve flash bellek yakalandığı ileri sürülen Nişanyan'a 11 günlük hücre cezası verildi. Söke Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu Başkanlığı'nın verdiği, Cezaevi Müdürü Hulusi Çıngıl, disiplin kurulu üyeleri Murat Öztürk, Coşkun Kaplan, Funda Karcoğlu ile Ali İhsan Alacahan'ın imzası bulunan kararda, 'Hükümlü Sevan Bedros Nişanyan'ın bu eylemi ile 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 44. maddesinin 3. fıkrasının G bendinde belirtilen 'Ateşli silah, mermi, patlayıcı madde, delici, yaralayıcı, bereleyici alet, yakıcı, aşındırıcı, boğucu, bayıltıcı, kör edici gaz ve ecza, her türlü zehir ve uyuşturucu ilaç ve madde, cep telefonu, telsiz ve sair elektronik haberleşme aracını kuruma sokmak, bulundurmak kullanmak' eylemi uyarınca 11 gün hücreye koyma cezası ile cezalandırılmasına itirazı kabil olmak üzere mütalaaya uygun olarak karar verilmiştir' denildi. Nişanyan hakkında ayrıca cezaevi görevlilerine rüşvet teklif ettiği iddiasıyla tutanak da tutuldu.

Kararın tebliğinin ardından 15 günlük yasal hakkını kullanan Nişanyan, avukatı aracılığıyla Söke İnfaz Hakimliği'ne itirazda bulundu. Nişanyan'ın itirazı ile ilgili dava geçen 25 Şubat'ta görüldü. Söke İnfaz Hakimliği, Nişanyan'ın disiplin cezanın kaldırılmasına karar verip, rüşvet iddialarıyla ilgili kararını açıklamak için ise duruşmayı erteledi.

Rüşvet iddialarıyla ilgili davaya bugün Söke Sulh Hukuk Mahkemesi Salonu'nda devam edildi. Duruşmaya Nişanyan'ın avukatı Murat Artçı katıldı. Sevan Nişanyan disiplin cezasıyla ilgili davada olduğu gibi yine duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılıp ifade verdi. Nişanyan, hakkındaki cezaevi görevlilerine rüşvet teklif ettiği iddialarıyla ilgili suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, ifadelerin alınmasının ardından Nişanyan hakkındaki rüşvet iddiasıyla açılan davaya itirazı, reddetti. Mahkeme, üst mahkemeye itiraz yolunun açık olduğuna da karar verdi.

Avukat Murat Artçı, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, "Hangi maksatla rüşvet teklif ettiğimizi bilmediğimiz ve kimsenin bir iddiada bulunamadığı bir dosya nedeniyle yapılan şikayetle müvekkilime 6 gün hücre cezası verildi. Hakimin ret kararına karşı Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazımızı yapacağız. Kararın sonucunu bekleyeceğiz. Disiplin cezasıyla ilgi bir davadan hangi maksatla olduğunu bilmediğimiz nedenle verilen hücre cezasının kaldırılmasını bekliyorduk. Hangi maksatla müvekkilim rüşvet teklifinde bulunmuştur o maksat üzerinden itirazımızı yapacağız. bunu bilmek istiyoruz" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nişanyan'ın Rüşvet İddialarına İtirazına Mahkemeden Ret Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement