Nürnberg'de Halep'te Yaşananlara Dur Mitingi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Nürnberg'de Halep'te Yaşananlara Dur Mitingi Yapıldı

Nürnberg\'de Halep\'te Yaşananlara Dur Mitingi Yapıldı

İGMG, Halep katliamına dur kampanyası kapsamında Nürnberg Milli Görüş Teşkilatı da, Almanya'daki diğer kentlerde olduğu gibi, Nürnberg, Heinrich Böll meydanında bir protesto mitingi düzenledi.

18.12.2016 13:26

İGMG, Halep katliamına dur kampanyası kapsamında Nürnberg Milli Görüş Teşkilatı da, Almanya'daki diğer kentlerde olduğu gibi, Nürnberg, Heinrich Böll meydanında bir protesto mitingi düzenledi. Katılımcılar bu konudaki görüşlerini şöyle ifade etti: "Halep'te yaşananların kelimelerle açıklanır bir yanı yok. Ama kelimelerden öte bir eylem de göremiyoruz. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu "insanlığın bittiği nokta" diyor. Haber kanalları saat başı "kelimelerle ifade edilemeyecek bir vahşet "ten söz ediyor.

"Halep'te yaşanmış olanlar ve halen yaşananlar hepimiz için utanç lekesidir. Halep'te anne babalar çocuklarının ölümüne şahit oluyor. Halep'te çocuklar anne babalarının ölümlerine şahit olmanın acısına katlanmak zorunda kalıyor. Tüm bunların yanında bir de çok ağır koşullarla mücadele etmek durumundalar. İnsanlar yemek olmadan, temiz su olmadan, buz gibi soğukta dışarıda sabahlamak zorundalar. Neredeyse ölenlere gıpta edecek durumdalar"

"Evrensel insan haklarımızı geri istiyoruz. Tüm insanlar aynı insanlık değerine ve insanlık haklarına sahip olarak özgür doğmuşlardır. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi bu cümleyle başlar. Bu cümlenin uygulanması ve hayata geçirilmesi hem bizim için hem de siyasiler için bir samimiyet testidir. Halep yangın yerine dönmüş durumda. Myanmar'da, Afganistan'da ve dünyanın birçok farklı bölgesinde insanlık bir sınav veriyor. Milyonlarca insan savaşlar, yoksulluk ve açlık sebebiyle yurtlarını terk etmiş durumda. Kaçamayanlar ise ölümü bekliyorlar. Bizler, hükümetlerimiz ve temsilcilerimiz bir şeyler yapmak zorundayız."

Miting'de Birleşmiş Milletlerden istenenler, madde madde belirtilerek, katliama son verilmesi çağrısı yapıldı - Rnberg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nürnberg'de Halep'te Yaşananlara Dur Mitingi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement