Obama'nın Zaferi - Son Dakika
Güncel

Obama'nın Zaferi

Obama\'nın Zaferi

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, ikinci kez ABD Başkanı seçilen Barack Obama'nın seçim zaferiyle ilgili olarak, "Obama bu zafere layıktır" dedi.

07.11.2012 16:56

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, ikinci kez ABD Başkanı seçilen Barack Obama'nın seçim zaferiyle ilgili olarak, "Obama bu zafere layıktır" dedi.

Berişa, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Obama'nın II. Dünya Savaşı'ndan sonra en zor zamanda bir görev üstlendiğini belirterek, ABD'nin bu süreçte, 1930'lu yıllardan sonraki tarihte en derin krizi atlatabildiğini belirtti.

Obama'nın, dünyada bu türdeki bir krizin başarıyla karşılanması konusunda ümit faktörüne dönüştüğünü vurgulayan Berişa, şunları kaydetti:

"Arap baharı da ABD ve müttefiklerinin barış, demokrasi ve istikrarın hizmetinde başarılı çabalarının ifadesidir. Obama'nın Devlet Başkanı görevinde bulunduğu ilk 4 yılda, uluslararası çapta en yoğun diyalog yıllarıydı. Elbette ki ABD'liler, Obama'nın geçen 4 yıllık dönemde yaptıkları için değil, yeni dönemde yapacakları ve yeni vizyonu için oy kullandı"

Başbakan Berişa, Arnavutluk'un en stratejik müttefiği olan ABD ile iş birliğinde kararlı olduklarını belirterek, ABD ve Devlet Başkanı Obama'nın ülkesine ve Arnavut halkına verdikleri destek için minettar olduklarını vurguladı.

Bu arada, ana muhalefetteki Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama, yaptığı açıklamada, "Obama'nın zaferi, orta ve yoksul kuşaklara destek veren platformun başarısıdır" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Tiran

Yayıncı: Ömer Çetres - TİRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama'nın Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement