Öcalan'a Ev Hapsi Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Öcalan'a Ev Hapsi Tartışmaları

Öcalan\'a Ev Hapsi Tartışmaları

Hükümet 'Kanunlara Aykırı' Derken, CHP'li Çetin Soysal 'Her Şeyi Tartışmalıyız' Dedi.

02.03.2011 11:00  Güncelleme: 15:16

SADULLAH ERGİN: BÖYLE BİRŞEY MÜMKÜN DEĞİL

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi ile ilgili şu anda mevcut kanunlara göre böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi.

Ergin, TOBB Genel Merkezindeki "Cezaevleri Okuyor" projesinin tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terör örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Ergin, "Gerek mevzuat açısından gerek şu andaki yasal konum itibariyle böyle bir şeyin mümkün olamayacağını ifade ettim. Şu anda Türkiye'deki mevcut kanunlarımıza göre böyle bir şeyin olabilmesi mümkün değil" dedi.

Ergin şöyle konuştu:

Yasalara göre böyle bir şey mümkün değil. Cevabımız çok nettir. Böyle bir şey söz konusu değildir, mümkün de değildir.

Kanunlara göre mümkün değil. Bu tür mahkumiyete çarptırılanların bu uygulamadan yararlanamayacağını söylemiştik.

Cezaevlerindeki uygulamalar kanuni hükümlere göre yürütülmektedir

CEMİL ÇİÇEK: ŞARTLAR UYGUN DEĞİL

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör örgütü PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'ın kalan cezasının ev hapsi şeklinde çekilmesine ilişkin talebin kanun şartlarına uygun olmadığını açıkladı.

Çiçek, TBMM Anayasa Komisyonu toplantısına katılmak üzere geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, "Öcalan'ın ev hapsi"ne ilişkin taleplerin hatırlatılması üzerine; "Şartlar uygun değil" dedi. Çiçek şöyle devam etti:

"Kanun şartlarının uygun olmadığı kanaatindeyim. Hangi şartlarda olur kanunlarımızda yazılı. O şartlar yerine gelmediyse zaten yasal şartlar yerine gelmedi demektir."

CHP'Lİ ÇETİN SOYSAL: HER ŞEYİ TARTIŞMALIYIZ

DİYARBAKIR'da bulunan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Abdullah Öcalan için, 'Ev hapsi' talebini değerlendirirken, "Barışı sağlamanın bütün koşulları konuşmalmalıdır, tartışılmalıdır" dedi.

CHP il binasında Diyarbakır İl Başkanı Müzaffer Değer ile birlikte basın toplantısı yapan İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, konuşmasını tamamladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hrant Dink davasının takip edip etmedikleri yönündeki bir soruya Soysal, şöyle dedi:

"Hrant Dink davasını yakinen takip edenlerden biriyim. Daha önce de alt komisyonda görev yaptım. O konuyu çok önemsedik. TBMM insan hakları alt komisyonunda görev yaparken de hazırlanan raporun light olduğunu, hazırlanan raporun günü kurtarmaya dayalı olduğunu, yeterince incelenmediğini, yeterince üzerinde çalışılmadığını ifade etmiştim. Nitekim insan hakları alt komisyonunda kabul edilen rapor, Dink davasını savsaklayan, light bir anlayış içerisinde hazırlanmış oludğu ortaya çıktı ki, bizim o dönemde politik söylemlerimizde, haklı olduğumuzun göstergesidir. Hrant Dink davasını yakinen takip ediyoruuz, son derece duyarlıyız."

Diyarbakır'da aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 104 tutuklu sanığın yargılandığı PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) davasını da izlediklerini anlatan Soysal,

"Türkiye'nin neresinde bir sorun varsa, o soruna müdahil oluyoruz. KCK davasını da yakinen dakip ediyoruz. İnsan hakları ihlallerine dayalı ne varsa ona karşı duyarlılık içerisinde yaklaşıyoruz. Türkiye'nin neresinde hukuk dışı bir sorun varsa o konuda müdahil oluyoruz. Burada da KCK davasını yakından takip ediyoruz. Hukuk dışı insan hakları davranış ve tutumları tespit ediyoruz" diye konuştu.

SOYSAL'DAN ÖCALAN'A EV HAPSİ YORUMU: HER ŞEYİ TARTIŞMALIYIZ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanlığa seçilmesinden sonra Güneydoğu'da (Kürt Sorunu' raporu hazırlamaya başlandığı ve bunun ne aşamada olduğunun sorulması üzerine de Çetin Soysal, şu karşılığı verdi:

"Kürt sorununun çözümü için rapor çalışmamız var. Güneydoğu'da Kürt so

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Öcalan'a Ev Hapsi Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement