Öğrencilerin Köprü İsteği - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Köprü İsteği

Öğrencilerin Köprü İsteği

Lütfi YIKAN Kahramanmaraş, (DHA) - Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Bulutoğlu Köyü'nde, yağışla taşan Göksun Deresi'ni, tahta kullanılarak yapılan yükseltiden geçip okula giden öğrenciler korku dolu anlar yaşıyor.

16.01.2012 18:24

Lütfi YIKAN Kahramanmaraş, (DHA) - Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Bulutoğlu Köyü'nde, yağışla taşan Göksun Deresi'ni, tahta kullanılarak yapılan yükseltiden geçip okula giden öğrenciler korku dolu anlar yaşıyor. Öğrenciler ve aileleri, yetkililerden köprü yapılmasını istedi.

Merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Bulutoğlu Köyü'nün ortasından geçen Göksun Deresi şiddetli yağmurla birlikte taşınca tahta kullanılarak yapılan yükselti sular altında kaldı. Köylü çocuklar, diğer tarafta kalan Hasancıklı İlköğretim Okulu'na giderken korku dolu anlar yaşıyor. Öğrencilerin aileleri, çocuklara eşlik ediyor. Kimi çocuklarının elinden tutarken kimi de çocuklarını kucağında yolun karşısına geçirmek zorunda kalıyor.

12 yıl önce dilekçe vererek köprü istediklerini belirten İsmail Atıcı, bugüne kadar isteklerine olumlu cevap alamadıklarını söyledi. Kışın çocuklarını tedirgin bir şekilde okula gönderdiklerini kaydeden Atıcı, Sabah ve akşam buradayız. Hepimizin şehirde işi var ve ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Kendi imkanlarımızda tahta köprü yaptık ancak şiddetli yağmurda tahta köprü de su altında kalıyor. Hastalarımız olduğu zaman da sorun yaşıyoruz. Bir an önce buraya köprü yapılmasını istiyoruz dedi.

Hasancıklı İlköğretim Okulu öğrencisi Ahmet Kiraz babalarının yardımı ile yolun karşısına geçtiklerini ve çok korktuklarını anlattı. Özge Atıcı da kış boyunca aynı sorunu yaşadıklarını ve selle birlikte yükseltinin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu kaydederek, Sabah okula giderken akşam da dönerken babam burada bizi bekliyor. Çok korkuyoruz diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Köprü İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement