Ohio Eyaleti Milletvekilleri Develi'de İnceleme Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ohio Eyaleti Milletvekilleri Develi'de İnceleme Yaptı

Ohio Eyaleti Milletvekilleri Develi\'de İnceleme Yaptı

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Ohio eyaletinden 10 kişilik parlamenter grubu, Kayseri'nin Develi İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

16.12.2011 12:22

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Ohio eyaletinden 10 kişilik parlamenter grubu, Kayseri'nin Develi İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

Ohio eyaletinde bulunan Niagara Vakfı Genel Müdürü Serkan Akyan, Ohio eyalet milletvekillerinden Cliff Rosenberg, Bob Peterson, Peter Beck, Teremmy Shaffer, Bret Dixon, Janelle Meade, Tim Sword ve bu eyalette şirketi bulunan İlhami Sezer'in de aralarında bulunduğu heyet İstanbul'da iş dünyası, Ankarada ise hükümet yetkilileri ile görüşmelerde bulundu. ABD'li heyet ardından Ohio nehri kenarında bulunan Till Ovası ile Develi ovası arasında mukayese yapmak ve Develi ovasında yapılan tarım ve hayvancılığı yakından görmek için Saray Halı Genel Koordinatörü Nadir Yürüktümen'in daveti üzerine ilçeye gelen heyet Develi Ovasında incelemelerde bulundu.

Amerikalı vekiller Saray tarım işletmelerine ait Yeşilhisar tarım ve hayvancılık ünitesi, Develi İlçesindeki Hayvancılık üniteleri, Et ve Süt işleme tesisleri, Doğalgazdan elektrik üretimi yapılan Kojenerasyon ünitesi ile Saray Halı Fabrikasında dokumacılık tekniklerini de yerinde incelediler.

Ohio eyalet temsilcileri, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Belediye Başkanı Recep Özkan ve Emniyet Müdürü Ömer Aydın ile bir araya geldikleri Saray Halı misafirhanesindeki yemek sonrasında Ohio eyalet mührünü hediye ettiler. Kaymakam Enver Ünlü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Saray Halı Fabrika yetkililerine de bölgeye katkılarından dolayı teşekkür etti, heyette bulunanlara Türk bayrağı rozeti taktı.

Eyalet temsilcilerinin Ohio eyaletindeki Wilmington ya da Sabyonia şehirleri ile Develi İlçesinin kardeş şehir teklifini memnuniyetle kabul ederek girişimleri başlatan Belediye Başkanı Recep Özkan Develi Belediyesinin kuruluşunun 140'ıncı yılı kupasını heyet üyelerine takdim etti. Gezi sonrasında heyet adına açıklamada bulunan Ohoi milletvekili Peter Beck; "Bir haftalık gezimiz sırasında Türk girişimcilerinin tek başlarına neler yaptıklarını gördük ve bundan çok etkilendik, Türkiye'ye gelmeden evvel olumlu düşüncelerimiz vardı, ancak geldik ve gördük ki, Türkiye mükemmel bir ülke, insanları çalışkan ve zengin. Hükümet yetkilileri ve iş adamları ile yapmış olduğumuz görüşmeler Türk insanının ufukunun ve girişimlerinin büyüklüğünü görüp hayran kaldık bir çok konuda Amerika ile eşit hatta hiç farkının olmadığını gördük. Ohio eyaleti ile Türkiye çok farklı kültürlere sahip olmasına rağmen düşünce ve çalışkanlık bakımından çok gelişmiş olduğunu gördük ilişkilerin daha da geliştirilmesi için Anmerika'ya döndüğümüzde Eyaletimizde ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi adına yeni girişimler başlatacağız" dedi. - Kayseri/ Develi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ohio Eyaleti Milletvekilleri Develi'de İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement