Olaylarda Yaralanan Şahsın Durumu Ciddiyetini Koruyor - Son Dakika
Güncel

Olaylarda Yaralanan Şahsın Durumu Ciddiyetini Koruyor

Olaylarda Yaralanan Şahsın Durumu Ciddiyetini Koruyor

Bursa'da dün gece karşıt gruplar arasında çıkan olaylarda silahla yaralanan İlker Kaya'nın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

31.10.2012 14:44

Bursa'da dün gece karşıt gruplar arasında çıkan olaylarda silahla yaralanan İlker Kaya'nın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Merkez Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi'nde çıkan olaylarda başından aldığı kurşunla ağır yaralanan İlker Kaya'nın hayati tehlikesi devam ediyor. Olayı durduktan sonra hastaneye akın eden akrabaları ise Kaya'dan gelecek sevindirici haberi bekliyor.

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi İzzet Özyazar, Kaya'nın hayati tehlikesinin devam ettiğini ve durumunun ciddiyetini koruduğunu söyleyerek, "Dün gece saat 01.00 sıralarında ateşli silah yaralanmasından dolayı gelen ve şu anda yoğun bakım ünitesinde yatan hastanın durumu ciddiyetini koruyor. Bazı yerlerde hastanın öldüğü yönünde iddialar var. Hastamız şu anda hayattadır. Tedavisi devam etmektedir. Şu anda genel durumu oldukça kötü. Hastamız makineye bağlı. Tedavisi devam ediyor. Şakak bölgesinden giren bir kurşun var. Beyne oldukça hasar vermiş. Şu anda genel durumu çok kötü olduğu için ameliyata alamıyoruz. İleride durumu düzeldiğinde kendini toparladığı zaman ameliyat imkanları yeniden değerlendirilecektir ancak hayati tehlikesi devam ediyor" dedi.

"MAHALLEDE HUZURSUZLUK SÜRÜYOR"

Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, son 3 gündür mahallede huzursuzluk olduğunu belirtti. İnsanların ayrım yapmadan toplu halde yaşadıklarını vurgulayan Ömeroğlulları, bölgede oturan insanların çoğunun akraba olduğunu, bu olayın bir toplumsal hareket olduğunu söyledi. Bursa'daki hareketlerin Türkiye'yi derinden üzdüğünü belirten Ömeroğulları, "Bir taraftan devlete karşı bir tepki var ama bu olayların Erzurumlulara mal edilmesi yanlış. Orada her şehirden insan var" diye konuştu.

Yaralı hakkında da bilgi veren Ömeroğulları, "Arkadaşımız şu anda başından yaralı. Doktorlar iyileşmesi için ellerinden geleni yapıyor" dedi.

Yaralının akrabalarından Rahmi Pişkin, "Bu olay bir provokasyondur. Benim akrabam o yürüyüşe katılmadı. Oradan geçerken başına kurşun isabet etti. Bu olayın kasten yapıldığına inanıyorum. Bu içler acısı bir olay. Biz orada yalnızdık. İki mülki idare amiri gelip de buradaki durum hakkında bilgi almadı. Olayın yatıştırılması için çaba göstermediler. Olay kendi mecrasında kontrolden çıktı, gençlerin önünü alamadık. Ben siyasilerin bu konuda hassas olmasını istiyorum" iddialarında bulundu.

ŞEHİT BABASI DA HASTANEYE GELDİ

Jandarma onbaşı oğlu Timur Vatansever'i 2004 yılında Tunceli'deki terör saldırısında şehit veren Emrullah Vatansever de hastane önüne gelerek yaralının ailesini ziyaret etti. Vatansever, "Gencimizin yaralanmasına sevinenler var. Bundan vazife çıkaranlar varsa onları kınıyoruz. Biz Van Depremi'nde battaniyelerimizi gönderdik. Şanlıurfa'da sel oldu, kurbanlarımızı oraya gönderdik. Biz onlar için varız, onlar da bizim için var. Siyasiler buradan bir pay almak istiyorlarsa akıllı olsunlar. Toplumu germekle bir yere varamazlar. Aklıselim davranmak zorundayız. Bu ülkede kanun ve nizam var. Kanunlar yeterli gelmiyorsa kanun yapsınlar" diye konuştu.

Üzücü olayın kendilerini derinden yaraladığını ifade eden Kaya'nın bir yakını, şehri yönetenlerin üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Öte yandan yaralının Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi önünde bekleyen yakınları, doktorlardan gelecek müjdeli haberi bekliyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Olaylarda Yaralanan Şahsın Durumu Ciddiyetini Koruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement