Ömrünü Tamamlamış Lastikler, Halı Sahalarda Değerlendiriliyor - Son Dakika
Güncel

Ömrünü Tamamlamış Lastikler, Halı Sahalarda Değerlendiriliyor

Ömrünü Tamamlamış Lastikler, Halı Sahalarda Değerlendiriliyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ekonomik ömrünü tamamlamış araç lastikleri, granül hale getirilerek çeşitli mekanlarda kullanılıyor.

04.09.2016 12:27

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ekonomik ömrünü tamamlamış araç lastikleri, granül hale getirilerek çeşitli mekanlarda kullanılıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ömrünü tamamlamış taşıt lastikleri Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkaşkanlığı tarafından toplanıyor. Toplanan lastikler, granül hale getirilip, asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini ham maddesi olarak değerlendiriliyor. Lastikler, böylece ekonomiye geri kazandırılıyor.

Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş,

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatı doğrultusunda daha temiz ve yaşanabilir bir Adana için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirtti.

Başkanlık görevlilerinin atık piller, bitkisel ve madeni atık yağlar, elektrikli ve elektronik atıkların yanı sıra ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerinin toplanmasına ağırlık verdiğini ifade eden Akkuş, il genelinde atık lastiklerin toplanıp ekonomiye kazandırılması için yerel yönetimler, üniversite, sanayi ve kamu kuruluşlarıyla iş birliği zemini oluşturduklarını kaydetti.

Akkuş, şunları bildirdi:

"Topladığımız atık lastikler, öğütülüp granül şekle getirilerek asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini ham maddesi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca bu lastiklerin peyzaj çalışmalarında kullanılması konusunda da denemelerimiz var. Granül hale dönüştürülen atık lastikleri Adana Büyükşehir Belediyesi olarak çok çeşitli alanlarda değerlendirmeyi hedefliyoruz. Atık lastiklerin toplanmasıyla ekonomiye kazandırılırken, görsel kirlilik ortadan kaldırılıyor, haşere ve sineklerin üreme odaklarını da ortadan kaldırmış oluyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ömrünü Tamamlamış Lastikler, Halı Sahalarda Değerlendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement