Onlarında Anneler Günü - Son Dakika
Güncel

Onlarında Anneler Günü

Onlarında Anneler Günü

Yurt genelinde 'Anneler Günü' coşkuyla kutlanırken, Konya'da kağıt toplayarak geçimini sağlayan 3 anne, objektiflere yansıdı.

10.05.2015 20:29

Yurt genelinde 'Anneler Günü' coşkuyla kutlanırken, Konya'da kağıt toplayarak geçimini sağlayan 3 anne, objektiflere yansıdı. 20 yaşındaki Gamze D.?nin ise 2 yaşındaki kızını, topladıkları kağıtları biriktirdiği çuvaldan yaptığı iki tekerlekli el arabasının içine oturtup sokaklardan kağıt toplaması görenleri duygulandırdı.

Anneleri anmak ve onurlandırmak için dünya geleninde farklı zamanlarda kutlanan 'Anneler Günü' ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ikinci haftasına denk gelen pazar günü kutlanıyor. Bugün çoğu anne, çocuklarından aldığı hediyelerle bu güzel günü kutladı. Konya'da ise 3 kadın, çuvaldan yaptığı iki tekerlekli el arabasıyla sokaklardan kağıt toplarken kameraların objektifine yansıdı.

Merkez Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi Ulaşbaba Caddesi'nde kağıt topladığı el arabasıyla yolda giderken görülen 59 yaşındaki Seycan G., eşi Hüsnü G.'nin bel fıtığı rahatsızlığı bulunduğu için çalışamadığını öne sürdü. 7 çocuk annesi olduğunu ve çocuklarının evli olduğunu belirten Seycan G., "25 yaşında bir oğlum var. Onunda ikiz çocukları var. O da bizimle birlikte yaşıyor. Oğlumda 3-4 defa kalçasından ameliyat oldu. Eşimden belinden rahatsız. O yüzden evde çalışan kimse yok. Daha önce eşim kağıt toplayarak geçimimizi sağlıyordu. 4 yıldır da ben kağıt topluyorum."

'AYDA 120 LİRA KAZANIYORUZ'

Seycan G., topladıkları kağıtlardan ayda 120 lira anca kazanç sağladığını belirtti. Seycan G., "Ayda 120 lira anca kazanıyoruz. Oda hiç bir ihtiyacımızı karşılamıyor ama yapacak bir şey yok. 2 odalı bir evde oturuyoruz. Aylık 250 kira veriyoruz. Kiramızı bile tam karşılayamıyoruz."dedi.

Kentin en işlek bölgesi olan Zafer Meydanı'nda da 2 yaşındaki kızı A.D.'yi topladıkları kağıtları biriktirdiği çuvaldan yaptığı iki tekerlekli el arabasının içine oturtup kağıt toplayan Gamze D. ile yengesi 32 yaşındaki Kudret D. objektiflere yansıdı. Eşlerinin cezaevinde tutuklu olduğunu belirten 1 çocuk annesi Kurdet D. "Biz Kahramanmaraş'tan geldik. İkimizin de eşi cezaevinde tutuklu. Benim eşimin 7 yıl cezası var. Bizde görümcem ve annem ile birlikte 2 odalı bir evde oturuyoruz. Eve 200 lira kira veriyoruz. Annem de kanser hastası. Ben eşim cezaevinde olduğu için devlet tarafından üç ayda bir 200 lira maddi yardım alıyorum, 70 lira da gıda yardımı alıyorum. Başka gelirimiz yok. Eşlerimiz cezaevinde olduğu içinde mecburen sokaklardan kağıt toplayarak geçimimizi sağlıyoruz."dedi.

Kudret D., topladıkları kağıtlardan ayda 100-120 lira anca gelir elde ettiklerini söyledi.

2 yaşındaki kızıyla birlikte kağıt toplayan Gamze D. de, eşinin cezaevinde ve dini nikahla evli olduğu içinde yengesinin aldığı yardımlardan kendisinin yararlanamadığını öne sürdü.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OY İSTEDİ

O sırada Zafer Meydanı'nda 'Anneler Günü' nedeniyle meydandaki kadınlara karanfil dağıtan Ak Parti 3'üncü sıra milletvekili adayı Hüsnüye Erdoğan, kağıt toplayan Kurdet D. ve Gamze D.'ye de karanfil verdi. Hüsnüye Erdoğan, kadınlara, "Başbakanımızın hayır dualarını, selamlarını getirdi. Sizlerden destek istiyoruz."dedi.

Kudret D. de Erdoğan'a, "Hangi başbakanımız kazanırsa, cezaevindeki mahkumlara bir af ya da indirim getirsin ki, bizi de bu durumlardan kurtarsın."dedi.

Milletvekili adayı da sonra iki kadını yanından ayrıldı.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Onlarında Anneler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement