Orkestra Şefi Gürer Aykal'dan CHP'lilere Eğitim - Son Dakika
Güncel

Orkestra Şefi Gürer Aykal'dan CHP'lilere Eğitim

Orkestra Şefi Gürer Aykal\'dan CHP\'lilere Eğitim

Orkestra Şefi Gürer Aykal, CHP parti içi eğitim çalışmaları kapsamında CHP Genel Merkezi'nde konferans verdi Orkestra Şefi Gürer Aykal, CHP parti içi eğitim çalışmaları kapsamında CHP Genel Merkezi'nde konferans verdi.

21.05.2012 20:11

Orkestra Şefi Gürer Aykal, CHP parti içi eğitim çalışmaları kapsamında CHP Genel Merkezi'nde konferans verdi Orkestra Şefi Gürer Aykal, CHP parti içi eğitim çalışmaları kapsamında CHP Genel Merkezi'nde konferans verdi.

Konferans öncesinde konuşan CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, yarın Gürer Aykal'ın doğum günü olduğunu anımsatarak, Aykal'ın yeni yaşını kutladı ve Aykal'a evrensel sanata yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Sarı'nın konuşmasının ardından ise Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı öğrencilerinden oluşan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, salondakiler için Ludwig van Beethoven'ın eserlerinden oluşan bir dinleti sundu.

Aykal, Beethoven çalmanın kolay olmadığını belirtirken, Beethoven'ın kendisi için müziğin anayasası olduğunu ifade etti. Salondaki dinleyiciler arasından yer alan Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın ile bir anısını anlatan Aykal, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi olduğu dönemde Hipodromda açık hava konserleri verdiklerini belirterek, "Şimdi o da kalmadı sanırım" diye konuştu.

Konferansında, orkestrada yer alan bölümleri ve enstrümanları, beyaz tahtada çizerek esprili bir dille anlatan Aykal, "Benim anlattıklarım orkestra ile ilgili siz kendinize göre uyarlayacaksınız" diye konuştu.

Orkestradaki eğitim düzeyinin son derece yüksek olduğunun altını çizerken, orkestranın çok kutsal olduğunu ifade eden Aykal, "Ben orkestradan ayrılmak zorunda olduğum zaman geceler boyu ağladım" ifadelerini kullandı.

Genç orkestra şefleri ile orkestra elemanları arasında zaman zaman anlaşmazlıklar olabileceğini söyleyen Aykal, "Amaç bütün orkestrayı tek bir dilde toplamaktır. Hepsinin aynı anlayış içinde çalmasını sağlamaktır. Bunu sağladığınız zaman, sizin birikiminiz, sizin elinize, gözünüze yansımıştır. Dolayısıyla seyirciler de sizin elinizle birlikte orkestranın içine girerler. Çünkü o kendi doğrularını orkestraya belletmiştir. Siz de şefin eliyle, vücuduyla, dönüşleriyle o partisyonu farkında olmayan izlemeye başlamışsınızdır. İşte bu başarının en yukarıya geldiği yerdir" dedi.

Salondakilere, ufak bir de ritm uygulaması yaptıran Aykal, "Birisi sizi yönetiyorsa onu bilmeniz gerekir" diye konuştu.

Katılımcıların soruları da yanıtlayan Aykal, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın konuk şefliği yapan ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın zorlanıp zorlanmadığı konusunda, kendisinin Cem Yılmaz'la üç ay çalıştığını, Yılmaz'ın tanıdığı en yetenekli ve zeki insanlardan birisi olduğunu söyledi. Aykal, konuk şeflere müzikten ziyade, matematik öğrettiğini belirtti. Aykal'a, doğum günü pastası kesilmesinin ardından bir de plaket verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı nedeniyle konferansa katılmadı. Kılıçdaroğlu, konferans öncesinde ünlü şef Aykal'la makamında görüştü. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Orkestra Şefi Gürer Aykal'dan CHP'lilere Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement