Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Burdur'da - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Burdur'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Burdur\'da

Bakan Eroğlu: "Tüyü bitmemiş yetimin hakkının en iyi koruyan bizim hükümetimizdir" "Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler var. 'Türkiye belirli bir seviyede kalsın, daha ileriye gitmesin', 'Orta Asya, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Afrika'da ne işi var' diyen bazı yabancı güçler, Türkiye'yi karıştırmak için her türlü numarayı yapıyor"

29.06.2013 13:00

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkının en iyi koruyan bizim hükümetimizdir" dedi.

Bakan Eroğlu, Burdur'un Gölhisar ilçesinde, İbecik Göleti ve sulama ile taşkın koruma sistemlerinin temel atma törenine katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Burdur'un göller, güller ve gönüller diyarı olduğunu, burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.  Başbakan Erdoğan'ın Burdurlulara selamları ileten Eroğlu, Burdur'a 193 milyon liralık 33 yatırımla geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını, suyun çok akıllıca kullanılması gerektiğini dile getiren Eroğlu, bu nedenle kapalı sulama sisteminin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin muhteşem bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Eroğlu, "10 yıl öncesinde paramızın 6 sıfır, IMF'ye borcumuz vardı. 2001'de bizim ülkemizde kriz vardı. 22 banka iflas etti. O zaman için büyük miktarda milletin parası hortulmadı. Hortumlanan paranın değeri 231 milyar lira. Bu, maalesef geçmiş hükümetlerin bıraktığı mirastı" diye konuştu.

Milletten zorunlu tasarruf fonu adı altında para toplandığını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Devlletin millete 3,5 milyar lira borcu olmuş. Başbakanımız Maliye Bakanına 'burada kul hakkı var, devletin millete borcu olmaz. Bunları öde" diye talimat verdi. Allah'a şükür, sizlerden aldığımız vergileri en iyi şekilde sizlere  hizmet olarak sunuyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının en iyi koruyan bizim hükümetimizdir. Bunu açık yüreklilikle ifade ediyorum."

İflas eden bankaların mudilerine devletin 231 milyar lira ödemeyi taahhüt ettiğini kaydeden Eroğlu, "İmar Bankası'ndan dolayı ödenen 8,5 milyar dolar. Adam soymuş gitmiş, Paris'te keyif çatıyor ama parasını maalesef devletimiz ödeme durumunda kaldı" dedi

IMF'ye olan 23 milyar dolarlık borcun son taksidini de ödendiğini hatırlatan Eroğlu, "Türkiye, borç ödediği gibi Merkez Bankası'nın kasasını da doldurdu. Merkez Bankası'nın kasasında 133 milyar dolar döviz var. Kasa doldu, borçlar ödendi. Türkiye çok önemli işlere imza attı. Biz yüzde 100 eflasyonu gördük. Şimdi tek rakamlı haneli rakamlara indi" ifadelerini kullandı.

Devletin daha önce 9 ay vadeli Hazine garantili borçlanmayı yüzde 63 faizle yaptığını bildiren Eroğlu, "Bunlar şimdi yüzde 5'in altında düştü. Buradaki fark nereye gidiyordu? Sizden toplanan paraların yüzde 86'sı faiz ödemesine gidiyordu. Türkiye, gerçekten büyüdü, gelişiyor ve daha da büyücek. Çünkü bizim büyük hedefimiz var. Büyük hedefi olmayan devletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur" diye konuştu.

"Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler var"

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerinin bulunduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler var. 'Türkiye belirli bir seviyede kalsın, daha ileriye gitmesin', 'Orta Asya, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Afrika'da ne işi var' diyen bazı yabancı güçler, Türkiye'yi karıştırmak için her türlü numarayı yapıyor ama biz milletin ferasetine güveniyoruz. İnşallah onların büyük oyunlarını kendi başlarına geçireceğiz. Buna inanıyoruz. Türkiye dimdik hayatta, daha gelişecek çünkü biz büyük bir milletiz. Biz daima 'tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak' diyoruz. Bunlar bizim kırmızı çizgimiz. Bunlardan feragat etmiyoruz. Memleketin bir metrekaresine göz koyulmasına bile göz yummayız."

"Faiz lobisinin tamamının canına ot tıkadık" diyen Eroğlu, "Eskiden yüzde 63 tatlı faize alışan faiz lobisi, şimdi yüzde 5'lerin altına indi.Gezi Parkı nedeniyle maaledef bu oran yüzde 6'ya, 7'ye yükseldi. Bir basit hadise faizi nasıl yükseltiyor. Ama Allah'ın izni ile milletten aldığmız millete sunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Eroğlu,  İbecik Göleti ve sulama ile taşkın koruma sistemlerini yapacak yüklenici firma temsilcileri ile pazarlık yaparak, inşaat süresini 365 güne indirdi.

Eroğlu ve beraberindekiler, daha sonra yatırımların temelini attı. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Burdur'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement