Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Orta Afrika Cumhuriyeti\'ndeki Olaylar

Devlet Başkanı Djotodia, ülkeyi bölmekle tehdit eden Müslüman toplum temsilcisine tepki gösterdi.

24.12.2013 17:30

Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) Devlet Başkanı Michel Djotodia, Fransa'nın Hristiyan milisleri desteklemeye devam etmesi halinde ülkeyi bölme tehdidinde bulunan Müslüman toplumlarının temsilcisi Abakar Sabone'un sarfettiği bu sözler nedeniyle cezalandırılacağı sözünü verdi.

Djotodia, OAC Başbakanı Nicolas Tiangaye ile düzenlediği basın toplantısında, "Ülkemizi bölmeyi isteyen böylesine açıklamalarda bulunan Abakar Sabone'nin cezasız kalmasına izin vermeyeceğim" dedi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Müslüman ve Hristiyan toplumların temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında, kabinedeki 10'u aşkın bakan da hazır bulundu.

Eski OAC Turizm Bakanı ve Adalet İçin Orta Afrika Kurtarıcıları Hareketi'nin lideri Sabone, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, Fransa'nın, Hristiyan "Anti-Balaka" milislerine verdiği desteği bir hafta içinde sona erdirmemesi halinde Fransızlara karşı eylemler başlatarak ülkeyi Müslüman kuzey ve Hristiyan güney olarak ikiye bölecekleri tehdidinde bulunmuştu. Eski Seleka savaşçılarının iki askeri temsilcisiyle Müslüman toplumunun iki lideri de Sabone'nin iki yanında yer alarak söz konusu açıklamaya destek vermişti.

Sabone'un ülkeyi bölme tehdidinde bulunduğu açıklama Başbakan Tiangaye'nin de tepkisini çekmişti. Tiangaye dün düzenlediği basın toplantısında, Sabone'u kınayarak, hükümetinin böyle bir şeye asla izin vermeyeceğini vurgulamıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement