Osmaniye'de Tapu Sevinci - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Tapu Sevinci

Osmaniye\'de Tapu Sevinci

Hisseli arazi sahipleri tapularına kavuşuyor.

10.09.2013 09:54

Osmaniye'nin en büyük sorunlarının başında gelen hisseli arazilerdeki tapu sorunu tek tek çözülüyor. Osmaniye Belediyesi ile Kadastro Müdürlüğü arasında bu yılın başlarında imzalanan protokol ile 9 ayrı mahallede, 17 parselde, toplam 160 dönüm arazide ölçümlere başlandı. Yapılan çalışmalar neticesinde ilk müstakil tapular Yıldırım Beyazıt Mahalle sakinlerine verildi. Yıldırım Beyazıt Mahallesinde 33 ada 5 parselde 7895 metre kare hisseli arazi alan ölçülerek 15 vatandaşa müstakil tapuları düzenlenen bir tören ile verildi.

"MÜLKİYET MESELİ ÇÖZÜLMEDEN İMAR SORUNU ÇÖZÜLMEZ"

Törende konuşan Başkan Kadir Kara, Osmaniye'nin imarının tamamen düzelmesi için hisseli arazilerin mutlaka müstakil hale getirilmesi olduğunu söyledi. Mülkiyet meselesini çözmeden imar sorununu çözmenin mümkün olmadığını ifade eden Başkan Kara, Osmaniye'nin tamamında hisseli arazileri müstakil hale getirerek vatandaşlara tapularını dağıtmak için çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

Başkan Kadir Kara çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi: "Bu yılın başlarında Osmaniye Belediyesi ile Kadastro Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde başlattığımız çalışmalar ile 9 ayrı mahallede, 17 parselde, toplam 160 dönüm arazide ölçümler yapılmaya başlandı. Yapılacak çalışmalar ile toplam 300 vatandaşımıza tapularını vereceğiz. Bu proje kapsamında ilk çalışma Yıldırım Beyazıt Mahallesinde tamamlandı. Yıldırım Beyazıt Mahallesinde 33 ada 5 parselde 7895 metre kare alan ölçüldü. Bu çalışma ile 15 adet müstakil parsel elde edildi. Diğer bir ifade ile 15 vatandaşımıza tapularını bugün veriyoruz. Bu 9 mahalle içerisinde bulunan Karaçay ve Karaboyunlu mahallelerinde yürütülen çalışma tamamlandı ve şu anda askıya çıkartıldı. Önümüzdeki günlerde ise burada bulunan vatandaşlarımıza da tapularını Allah'ın izni dağıtacağız. Çalışmaların devam ettiği diğer mahalleler ise Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi, Hacı Osmanlı Mahallesi, Adnan Menderes Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Alibekirli Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren Tapu Kadastro Müdürümüz, Tapu Müdürümüz ve tüm çalışanlarına çok teşekkür ederim"

Törende konuşan Tapu Kadastro Müdürü Mustafa Tok ile Tapu Sicil Müdürü Mehmet Akçul çalışmalar ile ilgili kısa bilgiler aktarırken, müstakil tapunun önemine değinerek tapularına kavuşan vatandaşları tebrik ettiler.

Bu arada 40 yıl sonra müstakil tapularına kavuşan Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri de "Başkanımız sayesinde malımız mülkümüz oldu. Çok rahatladık. Allah senden razı olsun başkanım" diyerek Başkan Kara'ya teşekkür ettiler

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Tapu Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement