Bir Annenin Oğlu İçin Feryadı: Ne Olur Biri Karaciğerini Bağışlasın - Son Dakika
Güncel

Bir Annenin Oğlu İçin Feryadı: Ne Olur Biri Karaciğerini Bağışlasın

Bir Annenin Oğlu İçin Feryadı: Ne Olur Biri Karaciğerini Bağışlasın

Edirne'de yaşayan Mevlide Reis, kanser tedavisi gördüğü için karaciğerini veremediği oğlu için duyarlı vatandaşlardan bağış bekliyor.

09.05.2015 09:48  Güncelleme: 12:43

Edirne'de yaşayan Mevlide Reis, karaciğer nakli bekleyen oğlu Ahmet için çalmadık kapı bırakmadı. Kendi sağlığının yanında, oğlunu da sağlığına kavuşturmak için çırpınan anne, oğluna karaciğer nakli yapılması için mücadele veriyor.

KARACİĞER NAKLİ YAPILMAZSA HAYATA VEDA EDECEK

Edirne'de bir tekstil fabrikasında çalışan Ahmet Reis, 2009 yılında amatör olarak futbol oynarken eli kırılması sonucunda rahatsızlığını öğrendi. Sarılık geçirerek, karaciğer yetmezliği olduğunu öğrenen Reis, ilk etapta bocaladı. Ahmet Reis, devlet hastanesindeki doktorunun kendisine uyguladığı tedavi ile hayatını devam ettirmeye çalışıyor. İlaçlarla yaşamını sürdürmeye çalışan Ahmet Reis'e karaciğer nakli yapılamadığı taktirde hayata veda edecek.
ANNE, KANSER TEDAVİSİ GÖRDÜĞÜ İÇİN ORGAN BAĞIŞI YAPAMIYOR

Edirne merkez Abdurrahman mahallesinde yaşayan 66 yaşındaki Mevlide Reis, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle oğluna karaciğerini bağışlayamadığı için yakın çevresinden yardım istemesine rağmen bir sonuç alamadı. Kendisinin kanser tedavisi gördüğünden 42 yaşındaki oğluna karaciğerini bağışlayamayan Anne Reis, "Ben hasta olmasam çocuğuma karaciğerimi vereceğim, olduğu gibi alsınlar, yeter ki çocuğum ayakta kalsın" dedi.
"NE OLUR BİRİ KARACİĞERİNİ BAĞIŞLASIN"

Oğlu için karaciğer nakli beklediklerini belirten Anne Mevlide Reis, duyarlı vatandaşlardan bağış beklediklerini söyledi. Konuşmakta zorlanan anne Reis, "2 yıldan beri nakil bekliyoruz. İnşallah duyarlı birileri çıkar bağış yapar, biz de mutlu oluruz. Onlar da mutlu olurlar ayakta durduğuna, böyle şeyler çok sevap. Ben kanser tedavisi gördüm. İlaç kullandığım için ben karaciğerimi oğluma veremiyorum. İlaç almasaydım verirdim, çocuğum ayakta olurdu. Oğlum daha genç, bağışlayan birini bekliyoruz. Karaciğerini verecek kişi küçük bir kısmını verecek. Zaten karaciğer kendini besleyebiliyor. Ne olur biri karaciğerini bağışlasın. Oğlum bir an evvel karaciğer nakli olursa, çocuğum ayakta kalacak, olmazsa çocuğum günden güne ölüme terk ediliyor" şeklinde konuştu.

"İNSANLARIN NAKİL KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLMESİ GEREKİR"

2009 yılında futbol oynadığı dönemlerde eli kırılan Ahmet Reis, "Sarılık rahatsızlığımı o zaman öğrendim. Birden zaten hepsi üst üste geldi. Birden evde kendimi kötü hissetmeye başladım. Doktorlar hiç kimse bir şey demedi, başına gelmeyen bilemiyor. Doktora gidiyorsun, herkesin ayrı bir muayenesi var. Sonra Edirne'ye geldim, Allah razı olsun devlet hastanesindeki doktorum sağ olsun benimle ilgileniyor. Karaciğer rahatsızlığımı öğrendikten sonra bana ilaçla tedaviye başladı. Rahatsızlığım siroza çevirdi, nakil olmam gerekiyor. Kadıköy'de hastaneye gittim, nakil için müracaatımı yaparak, sıraya girdim. Duyarlı insanların katkılarını bekliyoruz. Bir de şu var, insanlarımız bilinçsiz. Bilgilenmeleri lazım. Yürümesi bile zorlaşan, kişi olarak verimli olamıyorsunuz. Siz düşünün, istediğiniz kadar paranız olsun, yiyemiyor, içemiyorsunuz, gezemiyorsunuz. İstediğiniz kadar her şeyiniz olsun, yiyip içemedikten, gezemedikten, tozamadıktan sonra hiçbir işe yaramıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Annenin Oğlu İçin Feryadı: Ne Olur Biri Karaciğerini Bağışlasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement