Yaralıya İlk Müdahale Şefkat-Der Başkanı'ndan - Son Dakika
Güncel

Yaralıya İlk Müdahale Şefkat-Der Başkanı'ndan

Yaralıya İlk Müdahale Şefkat-Der Başkanı\'ndan

Taksim’de yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaralanan şahsa ilk müdahaleyi, Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan yaptı.

23.12.2014 09:18

Taksim'de yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaralanan şahsa ilk müdahaleyi, Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan yaptı. Bulan, ambulans gelene kadar yaralıyla ilgilendi.

Kazalar, öğle saatlerinde Taksim Meydanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, 34 UBS 03 plakalı motosikletin sürücüsü Özkan Şen (52), Aldülhak Hamit Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na çıkarak motosikletini park etti. Ardından yolu karşısına geçmeye çalışan Şen'e, o esnada seyir halinde olan 34 SIB 77 plakalı motosikletin sürücüsü B.K (21) çarptı. Çarpmanın etkisiyle Şen, yol kenarına savruldu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, sağlık ekipleri gelene kadar yaralıyla ilgilendi.

Kaza yerine sağlık ekiplerinin gelmesi beklenirken, yerde hareketsiz bir şekilde yatan adam acı içinde kıvrandı. Kaza sırasında olay yerinde bulunan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, ambulans gelene kadar yaralıyla ilgilendi. Bu esnada sağlık ekipleri trafiğin yoğun olması nedeniyle yaklaşık 30 dakika sonra olay yerine geldi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Müdahalenin ardından yaralı adam ambulansla Acıbadem Fulya Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı adamın ayak bileğinin kırıldığı öğrenildi.

Ambulansın geç kalmasına tepki gösteren Hayrettin Bulan, "Motosiklet çarptı, ayağı kırılmış. İşin üzücü tarafı ise ambulans yarım saat sonra geldi. Adam inim inim inliyor, yarım saattir ambulansı arıyoruz. Taksim'in göbeğinde bu saatte trafik de sıkışık değil. Buna rağmen yarım saate gelemediler, adam yarım saattir sancı çekti. 112'i de, özel hastaneyi de aradık ama 2'side aynı anda geldi. Yarım saat boyunca adam inim inim inledi. Acil durumlarda bu durum büyük sıkıntı, oldukça geçti. Ayağında kırık var" dedi.

Kazayı gören başka bir vatandaş ise, "Motosiklet sürücüsü düz ilerlerken, adam da karşıya geçmeye çalıştı. Motosiklet sürücüsü adamı duracak sandı. Ancak adam durmadı, motosiklette çarptı. Sonra adam savruldu. Adam bileğinin kırıldığını tahmin etmiyordu, bacağını kaldıramadı. Yarım saatten fazla ambulans bekledik" ifadelerini kullandı.

YARALI ADAMA YASTIK

Öte yandan, dün öğle saatlerinde Şişli Avukatlar Caddesi üzerinde de benzer bir kaza yaşandı. Kimliğine henüz ulaşılamayan bir adama, yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle şahıs yol kenarına savruldu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Bu esnada vatandaşlar yaralı adamın başının altına yastık koydu. Dakikalar sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıyı olay yerinden yaptıkları ilk müdahalenin ardından sedyeye koyarak ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Polis ekipleri her iki kazayla ilgili de inceleme başlattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralıya İlk Müdahale Şefkat-Der Başkanı'ndan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement