Panel 'Çocuklar, Gençler Ve Spor' - Son Dakika
Güncel

Panel 'Çocuklar, Gençler Ve Spor'

Panel \'Çocuklar, Gençler Ve Spor\'

Dikili Atatürk Meydanında 'Çocuklar, Gençler Ve Spor' Konulu Panel Düzenledi.

02.08.2010 14:15  Güncelleme: 15:28

Spor'un gençler üzerinde olumlu etkilerini, takımlarda altyapıların önemini ve spor'un her dalında yöneticilerin ne kadar eğitimli olduklarını konu alan ve Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'nun da izlediği panele konuşmacı olarak; Türkiye Futbol Antrenörler Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Ege TV Spor Müdürü Suavi Yardımoğlu, Basketbol Antrenörü Sezai Erdül, Psikolojik Danışman Bekir Argun, Lodos Spor Kulübünden Murat Solmaz katıldılar.

'Öldüren kim olursa olsun, onu bu noktaya getiren süreç sorgulanmalı'

Programın sunumunu yapan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir; "Belediye olarak gençlere yönelik yaptığımız çalışmalarda bir örnek vardı. Gazeteci Hrant Dink'in eşi cenaze töreninde 'Öldüren kim olursa olsun, onu bu noktaya getiren süreç sorgulanmalı' demişti. Bizde gerçekten bu süreci sorgulamamız gerektiği inancıyla çocuklar, gençler ve spor konulu paneli düzenledik" dedi.

'Spor eğitimi gören bir çocukta suç oranı neredeyse sıfırdır'

Ege TV Spor Müdürü Suavi Yardımoğlu'nun yönettiği panelde ilk olarak söz alan, TÜFAD İzmir Şube Başkanı Dr. Şaban Acarbay 'Bizi Dikili gençleri ile buluşturan Dikili Belediyesine ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. Çocukların ve gençlerin her manada bilgiyle donatılması gerektiğini söyleyen Acarbay; "Çünkü bilgi ahlakın ışığıdır. Okul eğitiminin yanında spor eğitimi almayan çocukların eğitimlerinde bir yan eksik kalmıştır. Spor eğitimi gören bir çocukta suç oranı neredeyse sıfırdır" dedi.

Altyapının öneminden ve çocukların gelişimine katkısından bahseden Ege TV Spor Müdürü Suavi Yardımoğlu; "İşte Timur Hoca'nın yetiştirdiği Alphan bugün Buca'da, Bergama'dan yetişen Emrecan için birçok kulüp devrede, böylesine önemli işlerde bu emektar hocalara daha çok destek olmamız gerekir" dedi.

Psikolojik Danışman Bekir Argun; "Çocuklarımız akademik anlamda başarıyı yakalayabilir ama sosyal anlamda, insan ilişkileri anlamında eksik kalır. Çocuklarımızın enerjilerini boşaltabilmeleri ve spordan geri kalmamaları için, her mahalleye basketbol potası, voleybol filesi konulmalıdır" dedi.

' Dikili'yi Dikili'nin spor kulüpleri ile temsil etmeliyiz'

Basketbol Antrenörü Sezai Erdül ise karşılaştıkları engellerden bahsederken Dikili Kapalı Spor Salonunun kullanımında yaşanan sorunları dile getirdi. Erdül; "Bize bizim sporcularımıza sahip çıkabilecek bir çok kulüp olmasına rağmen biz Dikili'yi Dikili'nin spor kulüpleri ile temsil etmeliyiz. Çocuklarımızın bir hedefi olmalı' dedi.

Lodos Kulübü adına konuşan Murat Solmaz kulüplerin kurulma aşamasına değinerek; 'İlk olarak Dikili Belediyespor'un Voleybol Şubesi olarak açılmak istedik. Ancak bazı nedenlerden dolayı çocuklarımız bu imkânı bulamadılar. Bu kadar çocuğumuzu yalnız bırakıp vazgeçemezdik. Bu yüzden voleyboldan anlayan ve bu işe gönül veren kişilerle birlikte Dikili Lodos Kulübünü kurduk" dedi.

Panelin yöneticisi Ege TV Spor Müdürü Suavi Yardımoğlu paneli "Dikili'de yapılan bu panel bu söyleşi neler yapılmak istendiğinin bir göstergesidir. O yüzden umutlandık. Çocuklar ve gençler adına duyarlılığından dolayı belediyemizi ve belediye başkanımız Osman Özgüven'i kutluyoruz. Dikili'de iyi şeyler yapılacağına inanıyoruz" sözleriyle bitirdi.

Panel sonunda Dikili Belediyesi kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir Panel katılımcılarına belediye başkanı Osman Özgüven adına birer teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Panel 'Çocuklar, Gençler Ve Spor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement