Papa'dan Ukraynalı Lidere "Barış Kalemi" - Son Dakika
Güncel

Papa'dan Ukraynalı Lidere "Barış Kalemi"

Papa\'dan Ukraynalı Lidere "Barış Kalemi"

Papa Franciscus, kendisini ziyaret eden Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk’a barışa imza atması dileğiyle bir kalem hediye etti.

26.04.2014 21:04

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk'a barışa imza atması ümidiyle bir kalem hediye etti.

Katolik aleminin merakla beklediği yarın merhum Papa 23. Ioannes (Jean) ile Papa 2. Ioannes Paulus'un (Jean Paul) azizlik mertebesine yükseltileceği büyük ayin öncesi Papa Franciscus, ayin için Roma'ya gelen liderlerden Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk'u kabul etti. İkilinin görüşmesi yaklaşık 20 dakika sürdü.

Ukrayna'daki son aylarda yaşanan kriz nedeniyle ayrı bir önem arz eden görüşmeden yansıyan detaylara göre, Papa Franciscus, Yatsenyuk'a bir kalem hediye ederken, "Umarım, bu kalemle barışı imzalarsınız" dedi. Yatsenyuk da Papa'ya "Ben de aynısını umuyorum" karşılığını verdi.

Papa ile görüşmesinin ardından açıklamada bulunan Yatsenyuk, ruhani liderden ülkesi, halkı ve istikrarları için dua etmesini istediğini ifade etti.

-Yatsenyuk, Roma ziyaretini yarıda kesti

İki merhum papanın azizlik töreni için Roma'da bulunan Yatsenyuk, İtalyan mevkidaşı Matteo Renzi ile de görüştü. İtalyan haber ajansının aktardığına göre, ikili arasındaki görüşme samimi bir şekilde geçti.

İki genç liderin son dönemde batı dünyası ile Moskova arasında gelişen krizi ele aldıkları dile getirilirken, İtalya'nın Temmuz ayında Yunanistan'dan devralacağı AB Dönem Başkanlığı sırasında da Kiev'e desteğinin devam edeceği garantisini verdiği ifade edildi.

Renzi'nin, Ukrayna'da 25 Mayıs'ta planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi için uluslararası toplumun güçlü beklentisini belirttiği kaydedildi.

İtalya Başbakanı Renzi ile görüşmesinin ardından Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yüklendi ve "Putin, Ukrayna'nın doğusuna ve güneyine saldırmasında Sovyet İmparatorluğu'nu yeniden canlandırmak var" dedi.

Yatsenyuk, RaiNews24 kanalına verdiği özel demeçte de Moskova'nın üçüncü dünya savaşı çıkartmak istediğini savundu.

Vatikan ve İtalya'da temasları kapsamında yarınki azizlik törenine de katılması planlanan Yatsenyuk'un ülkesindeki son gelişmeler nedeniyle Roma'daki ziyaretini yarıda keserek ülkesine döndüğü bildirildi. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa'dan Ukraynalı Lidere 'Barış Kalemi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement