Papalığı Bıraktı, Uykuyu Kaptı - Son Dakika
Güncel

Papalığı Bıraktı, Uykuyu Kaptı

Papalığı Bıraktı, Uykuyu Kaptı

Son zamanlarda uyku problemi yaşayan 16. Benediktus'un, istifadan sorna derin bir uykuya daldı!

01.03.2013 16:55  Güncelleme: 17:13

Papalık makamını bırakmasının hemen ardından ne yaptığı merak konusu olan 16. Benediktus'un, uzun zamandır gece ilk kez iyi bir uyku çektiği ortaya çıktı.

Vatikan Basın Bürosu Sorumlusu ve Sözcüsü Peder Federico Lombardi, 6 yüzyıldan bu yana ilk kez gerçekleşen tarihi Papalık makamından feragat olayının ardından, dünya basınının sorularını yanıtladığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Peder Lombardi, Roma yakınlarındaki Castel Gandolfo kasabasındaki Papalık yazlık ikametgahında kalan 16. Benediktus'un yanında bulunan özel sekreteri Monsenyör Georg Gaenswein'in, "16. Benediktus, gece çok iyi bir uyku çekti. Her akşam yemeğinden sonra olduğu gibi binanın koridorlarında biraz gezindi. Sabah 7'de de yine duasını etti" bilgisini paylaştığını söyledi.

PAPA SON ZAMANLARDA UYUYAMIYORDU

Vatikan uzmanı bazı gazeteciler ise bu açıklamanın ardından, kilisede yaşanan skandallar üzerine düne kadar yürüttüğü ruhani liderlik misyonunun son dönemlerinde 16. Benediktus'un uykularının düzensiz ve huzursuz olduğunu aktardı.

Lombardi ayrıca, Perşembe akşamı yerel saatle 17.00 civarında Vatikan'dan bir helikopterle ayrılan ve bundan 3 saat sonra da resmen makamın boş sayılmasıyla artık 'Emerit Papa' olarak anılmaya başlanan 16. Benediktus'un, gayet huzurlu ve barış içinde olduğunu da belirtti.

ÇANLAR BURADA DA BENİM İÇİN ÇALIYOR MU?

16. Benediktus'un, 15 dakikalık bir helikopter yolculuğunun ardından vardığı kasabada kendisini karşılayan din adamlarına, ayrılış dakikalarında tüm Roma'da çanların çalınmasına atıfta bulunarak, "Çanlar burada da benim için çaldı mı?" diye sorduğu ortaya çıktı.

Öte yandan, akşam yemeklerinin ardından piyano çalarak rahatlayan Emerit Papa'nın, yazlık ikametgahtaki ilk akşamında ise televizyondaki haber bültenlerini izlediği bildirildi.

PAPALIK SEÇİM TARİHİNE PAZARTESİ GÜNÜ KARAR VERİLECEK

Peder Lombardi, yeni Papa'nın seçilmesine yönelik çalışmaların da en kısa sürede başlayacağını dile getirdi. Pazartesi sabahı saat 09.30'da Kardinaller Koleji'nin toplanarak, Papalık seçimlerinin (Konklav) tarihine karar vereceği belirtildi. Bu tarihin ise 11 Mart olacağı tahmin ediliyor.

Papalık ikametgahı Lateran Sarayı'nın kapıları ise mühürlenirken, yenisi seçilene kadar kapalı tutulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papalığı Bıraktı, Uykuyu Kaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement