'Pegasus ile Yükseklere Uçuş' Sergisi Hem Eğlendirecek Hem Öğretecek - Son Dakika
Güncel

'Pegasus ile Yükseklere Uçuş' Sergisi Hem Eğlendirecek Hem Öğretecek

\'Pegasus ile Yükseklere Uçuş\' Sergisi Hem Eğlendirecek Hem Öğretecek

" Çocuklar bizim geleceğimiz ve uçak da işimizin hayatımızın bir parçası."

30.03.2012 13:54

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı,

" Çocuklar bizim geleceğimiz ve uçak da işimizin hayatımızın bir parçası. Böyle baktğımız zaman biz inşallah bu sergi vasıtasıyla uçuşun gizemini gençlere daha güzel anlatacağız. Önümüzdeki 3 ayda buradan 15 bin öğrencimiz geçecek "

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: Ünsal ÇAKİN/ İSTANBUL DHA

Pegasus Havayolları, Viyana Zoom Çocuk Müzesi ve Çocuk İstanbul Tiyatrosu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Pegasus ile Yükseklere Uçuş ' sergisinin açılışı Akatlar'daki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Açılışa Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Viyana Zoom Çocuk Müzesi Direktörü Elisabeth Menasse - Wiesbauer, organizasyonu gerçekleştiren Çocuk İstanbul'un kurucu ortağı Erdoğan Kahyaoğlu ile Şahir Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.

15 BİN ÖĞRENCİNİN ZİYARET ETMESİ BEKLENİYOR

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, konuşmasında başlamadan önce sergi açılışına katılan Şair Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu öğrencilerini 23 Nisan'da Anıtkabir'e Pegasus Havayollarıyla uçurma sözü verdi. Çocukların sevincine ortak olan Ali Sabancı, " İşte bu heyecan var ya, bu heyecan bizi açıkçası motive ediyor. Genelde sponsorluklar birşeyin başlangıcı gibi oluyor. Esasında bizim çocuklarla ilgili yaptıklarımız açısından bu sponsorluk bizim işimizin temelini oluşturuyor. Çocuklar bizim geleceğimiz ve uçak da işimizin hayatımızın bir parçası. Böyle baktğımız zaman biz inşallah bu sergi vasıtasıyla uçuşun gizemini gençlere daha güzel anlatacağız. Önümüzdeki 3 ayda buradan 15 bin öğrencimiz geçecek " diye konuştu.

" PEGASUS İLE YÜKSEKLERE UÇUŞ SERGİSİ 3 AY İSTANBUL'DA KALACAK"

Ardından Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal bir konuşma yaptı. Ünal, " Biz sekiz yıldır bu kenti kültür ve sanatla yönetiyoruz. Geleceğimiz olan Mustafa Kemal'in çocuklarıyla bu kenti yönetiyoruz. Benim sekiz yıldır bir rüyam var.Bu rüyamı bir ay evvel gerçekleştirdik. Yıllar evvel İsviçre'ye gitmiştim orada bir çocuk müzesi gördüm. Çocuk müzesinin içinden sokak geçiyordu ve bir alt katında çocukların uğraşıları vardı. Bunun için çok uğraştım ama tabii bürokratik engeller zor aşıldı. Bu bölgeye kuş uçuşu 400 metre mesafede Çocuk Müzesi'nin planlarını ortaya çıkardık ve yanında da huzur evi var.Çocuklarımızla deneyimli insanların biraraya getiriyoruz. Çocuklarımızın geleceğini orada farklı bir şekilde şekillendirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de bunun bir örneğini burada sizlerle birlikte yaşayacağız " dedi.

Viyana Zoom Çocuk Müzesi Direktörü Elisabeth Menasse - Wiesbauer ise, " Zoom Müzesi sergisinin İstanbul'da olmasından dolayı çok mutluyum. Bu serginin çocuklar için olması benim için mutluluk verici. Buluşlar sadece doğa bilimleriyle olmaz, hayalgücü ve sanatın buluşmasıyla gerçekleşir " diye konuştu.

Çocuk İstanbul'un kurucu ortağı Erdoğan Kahyaoğlu konuşmasında, " Herhangi bir çocuk sergisi değil, bir çocuk müzesinin geliştirdiği bir sergi ilk defa çocuklarla buluşacak İstanbul'da. 'Pegasus ile Yükseklere Uçuş' sergisi 3 ay İstanbul'da kalacak. Biz bu sergiyi İstanbul'dan sonra da Türkiye'nin başka kentlerine de uçurmak istiyoruz " diye konuştu.

PEGASUS İLE YÜKSEKLERE UÇUŞ SERGİSİ

Ardından 'Pegasus ile Yükseklere Uçuş' sergisinin açılışı yapıldı. Sabancı ve Ünal sergiyi çocuklarla birlikte gezdi. Serginin açılmasıyla çocuklar paraşütle uçma deneyimini yaşadı. İlköğretim okulu öğrencileri sergide bulunan maket uçağa binerek uçak kullandı. Pilot ve hostes kıyafeti giyen öğrenciler, maket uçakta uçmanın keyfini çıkardı. Süpermen kıyafeti giyen çocuklar, ' Kim Nasıl Uçar ? ' bölümünde uçmanın ne olduğunu öğrendi, ' Kopyalanan Doğa ' bölümünde ise, doğada uçan nesnelerin resmini çizerek bilgilendi. 450 metrekarelik alanda kurulu olan sergiyle çocuklar atölye çalışmaları, film gösterimleri, konferanslar ve çeşitli etkinliklerle uçmanın temel dinamiklerini etkileşimli olarak öğrenecek. 3 ay boyunca açık kalacak sergi hafta içi ücretsiz haftasonu ise, 5 lira ücret karşılığında gezilebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Pegasus ile Yükseklere Uçuş' Sergisi Hem Eğlendirecek Hem Öğretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement