Polisten Kurban Satıcılarına Dolandırıcılık Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Polisten Kurban Satıcılarına Dolandırıcılık Uyarısı

Polisten Kurban Satıcılarına Dolandırıcılık Uyarısı

Toplum Destekli Polislik Şubesi, kurban pazarında dolandırıcılığı önlemek amacıyla satıcıları, dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

11.10.2013 15:23  Güncelleme: 17:21

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şubesi, kurban pazarında dolandırıcılığı önlemek amacıyla satıcılara sahte banknot, tırnakçılık ve tantanacılık yöntemiyle dolandırıcılık olaylarına karşı uygulamalı olarak bilgilendirdi.

Geçtiğimiz yıllarda kurban pazarlarında gerçekleştirilen dolandırıcılık olayların önüne geçilmesi amacıyla İzmit Yeşilova kurban pazarına gelen Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri kurban satıcılarının mağdur olmaması için uygulamalı olarak sahte banknot, tırnakçılık ve tantanacılık yöntemiyle dolandırıcılık olaylarının gerçekleştiriliş biçimini anlattı. Ayrıca kurban pazarına getirdikleri para sayma makinesi ile sahte banknotu tespit eden kalem sayesinde isteyen hayvan satıcılarının paralarının sayılıp sahte olup olmadığına bakılacak.

Toplum Destekli Polislik Şubesi baş polisi Ercan Işık pazarda dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesini önlemek amacıyla kurbanlık satıcılarına bilgiler verdi. Pazara para sayma makinesi getirdiklerini söyleyen Ercan Işık konuşmasına şöyle devam etti:

"Hayvan satıcılarının güvenli alış veriş yapması için buraya para sayma makinesi getirdik. Bizler paranızı sayıp sahte olup olmadığını kontrol edeceğiz. Ayrıca tırnakçılık ve tantanacılık yöntemleri ile dolandırıcılığın önüne geçmek istiyoruz. dedi. Polisin pazarda olmasının kendilerine güven verdiğini söyleyen hayvan satıcısı Nihat Yıldırım, Polisin burada olması bile dolandırıcılık yapmak isteyenleri caydıracaktır. Zaman zaman yaşadığımız dolandırıcılık olaylarının önüne bu bilgiler sayesinde geçileceğini umuyoruz." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisten Kurban Satıcılarına Dolandırıcılık Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement