Prof.dr. Kaya: Açık Ameliyatlar Tarihe Karışacak - Son Dakika
Güncel

Prof.dr. Kaya: Açık Ameliyatlar Tarihe Karışacak

Prof.dr. Kaya: Açık Ameliyatlar Tarihe Karışacak

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ekrem Kaya, günümüzde birçok hastalığın tedavi edilebildiğini ve yakın zamanda teknolojik gelişmelerle açık ameliyatların tarihe karışacağını söyledi.

30.03.2013 14:35

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ekrem Kaya, günümüzde birçok hastalığın tedavi edilebildiğini ve yakın zamanda teknolojik gelişmelerle açık ameliyatların tarihe karışacağını söyledi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen '5'inci Genel Cerrahide Güncel Yaklaşımlar Toplantısı', UÜ Prof.Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda, Türkiye'nin önde gelen uzmanları genel cerrahideki son gelişmelerin pratikteki uygulamalara yansımalarını tartışarak bilgi birikimlerini paylaştı.

İnteraktif olarak ele alınan her bilimsel konuda birçok gelişmenin yaşandığının altını çizen Kongre Başkanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, cerrahi teknolojinin ilerlemesi sayesinde eskiden tedavisi mümkün olmayan birçok hastalığın günümüzde kolaylıkla tedavi edilebildiğini söyledi. Prof.Dr. Kaya, şöyle dedi:

"Özellikle 'Laparoskopik Cerrahi'deki gelişmeler mutluluk verici. Karnı ya da göğsü açmadan yapılan cerrahi müdahaleler artık birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor ve gittikçe yaygınlaşıyor. Ben tahmin ediyorum ki yakın bir gelecekte açık ameliyatlar tarihe karışacak."

Organ naklindeki gelişmelerle birlikte tecrübelerin arttığına dikkat çeken Kaya, Türkiye'nin bu konuda da öncü bir ülke olduğunu vurguladı.

"İLAÇ KULLANIMINDA AKILCI OLMALIYIZ"

Her kongrede ilaç kullanımı konusunda insanları ve doktorları duyarlılaştırmaya yönelik bilimsel bir konu başlığının olduğunu anlatan Prof.Dr. Ekrem Kaya, şöyle devam etti:

"Türkiye özellikle antibiyotik kullanımında son derece duyarsız. Öncelikle ilaç kullanımı gerekli seviyeye çekilmelidir. Sağlık Bakanlığı insanları bilinçlendirmek için her kongrede böyle bir konu olmasını zorunlu hale getiriyor." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof.dr. Kaya: Açık Ameliyatlar Tarihe Karışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement