Proje Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Proje Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Proje Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

26.11.2012 14:32

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü koordinatörlüğünde "Gıda Endüstrisi, Gıda Mevzuatı, Sektörel Etki Analizi, Eğitim İşbirliği ve Avrupa Ağı Uzaktan Eğitimi" konulu Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Türk Gıda Sektörünün yeni AB mevzuatının farkında olması, yeni uygulamalara göre kendini hazırlaması ve yenilemesi gerektiğini belirterek, üniversite, sanayi ve bakanlık arasındaki işbirliğini geliştirmenin önemini vurguladı.

Proje Koordinatörü Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tekin, projenin hedeflerinin Türkiye'de uygulanacak AB Gıda Mevzuatı hakkında farkındalık yaratmak; yeni mevzuatın endüstri üzerinde etki analizini yapmak; işverenlerin eğitimi için yeni mevzuata ilişkin seminer modülleri hazırlamak; sanayideki teknik personel için gıda güvenliği ile ilgili eğitim modülleri hazırlamak; Türkiye ve AB ülkeleri arasındaki gıda mevzuatı/güvenliği konusunda huzurlu ve yaratıcı bir çalışma ortamı oluşturmak; proje ortağı ülkeler arasında gelecekteki işbirliğine taban hazırlamak; AB'nin profesyonel ve meslek kuruluşları ile çalışma ve işbirliği ağı oluşturmak; Üniversite, Sanayi ve Bakanlık arasındaki işbirliğini geliştirmek; sektördeki tüm şirketler için e-öğrenim malzemelerini Eğitim Modüllerine dönüştürmek, gıda sektöründeki tüm taraflara Eğitim Modülleri yaymak için bakanlık bünyesinde bir elektronik platform oluşturmak şeklinde olduğunu söyledi.

Toplantıya; Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, Gaziantep Sanayi Odası Temsilcisi Serdar İnce, Gaziantep İl Gıda Kontrol Laboratuarı Müdürü Abdullah Yaman, Tarım İl Müdürlüğü Temsilcisi Tuncay Tiryaki ve KOSGEB Temsilcisi Mustafa Şimşek katıldı.

Projenin diğer ortakları olan MKV Danışmanlık Şirketi, Almanya - Mönchengladbach Niederrhein Üniversitesi, TÜGİS- Türk Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Romanya Oredea Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Litvanya Vilnius Üniversitesi Biyokimya Enstitüsü temsilcileri toplantıya katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Proje Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement