Real Madrıd'in Göz Kırptığı Türk Genci, Dha'ya Konuştu - Son Dakika
Güncel

Real Madrıd'in Göz Kırptığı Türk Genci, Dha'ya Konuştu

Real Madrıd\'in Göz Kırptığı Türk Genci, Dha\'ya Konuştu

İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olmasına kesin gözüyle bakılan Türk genci Mete Serdar Çoban, DHA muhabirine konuştu.

24.05.2011 11:01

"dünyanın EN İYİ SOL BEKİ OLMAK İSTİYORUM"

İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olmasına kesin gözüyle bakılan Türk genci Mete Serdar Çoban, DHA muhabirine konuştu.

Jose Mourinho'nun Inter Milan'ı çalıştırdığı dönemde İtalyan kulübünün alt yapısında bulunan 16 yaşındaki genç yetenek, "Dünyanın en iyi sol beki olmak istiyorum" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Mete Serdar Çoban, yaptığı açıklamada, Real Madrid'e transferinin söz konusu olduğunu söyledi.

8 YAŞINDA KALECİ OLARAK BAŞLADI

Futbola 8 yaşındayken St. Mattais adlı bir mahalle takımında kaleci olarak başladığını ve 10 yaşından itibaren 6 yıldır İnter Milan'da oynadığını anlatan Çoban, şöyle konuştu:

" Türkiye'ye tatil için gitmiştim. Bu sırada Galatasaray'ın alt yapısında iki ay geçirdim. İki ay sonra İtalya'daki Atalanta turnuva vardı. Burada İnter Milan beni izlemiş ve iki hafta denemeye çağırdılar. Takıma girmeyi başardım ve ilk olarak 2 yıllık bir sözleşme verdiler. Ondan sonra da 4 yıllık ekstra sözleşme verdiler. İlk kulübümden hemen sonra beni Inter Milan istedi. Ben de o zaman direk Italya'ya gitmistim. İki sezon geçtikten sonra ailevi nedenlerden dolayı Londra'ya geri gelmem gerekti. O zaman da bana teklif sunan West Ham United kulübünün teklifini kabul ettim.

ATLETICO MADRID'E İMZA ATTIRMADILAR

Atletico Madrid'le yaptığı görüşmeler sırasında Jose Mourinho'nun asistanı tarafından keşfedildiğini kaydeden Çoban, "Mourinho'nun asistanı ve aynı zamanda Inter'in gençlerden sorumlu direktörü Ernesto Paulilo, beni aradı ve 'sakın Atletico Madrid'le imza atma, seninle görüşmek istiyoruz' dedi. Benim menajerim ile irtibata geçerek, konuşmaya başladılar. Şu anda bonservisim 30 Haziran'dan itibaren benim elimde olacak. Bu nedenle İnter'le bir transfer parası söz konusu olmayacak. Zaten bu nedenle Atletico Madrid'le görüşmeler yapıyordum. Onların bana İnter Milan'la 5 yıllık sözleşme önerisi oldu fakat İnter'de bu yıl oynamak istemedim. Çünkü benim bütün eski antrenörlerim Real Madrid'e gitti. ve ben geçen yıl bir sakatlık geçirdim. O sakatlıktan sonra yeni antrenörler beni fazla tanımadığından dolayı benim için biraz zor oldu. Bu nedenle Real Madrid'i tercih ediyorum. Burada gerek eski antrenörlerim olsun gerekse A Takımı antrenörlerinin hepsi beni tanıyorlar. Hayatımda bir değişiklik istiyordum. Ayrıca İspanya'yı da çok sevdim" şeklinde konuştu.

TÜRK TAKIMLARI HIZLA GELİŞİYOR

Çoban, 'Türkiye'de hangi takımda oynamak isterdin?' şeklindeki bir soruya, "Türkiye'deki takımlarda son üç yıl içerisinde büyük gelişme oldu. Büyük İstanbul takımlarında oynamak isterdim. Hepsi çok güçlü takımlar. Ben Türkiye'de bir takım tutmuyorum" şeklinde cevap verdi.

BursaSPOR'DAN TRANSFER TEKLİFİ

Bursaspor'un kendisine tranfer teklifinde bulunduğunu ilk kez açıklayan Çoban, Ocak 2010'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve İbrahim Bakır'ın kendisini aradığını ve transfer teklifinde bulunduğunu söyledi.

"DÜNYA'NIN EN İYİ SOLBEKİ OLMAK İSTİYORUM"

Sol bek pozisyonunda oynayan başarılı futbolcu, gelecekteki planları hakkında da şunları söyledi:

" Real Madrid'de oynamak ve burada kendimi göstermek istiyorum. Sol bek pozisyonunda oynuyorum ve 'dünyanın en iyi sol beki olmak istiyorum. Olabileceğime de inanıyorum. Yemeğime, içmeme ve idmanlarıma dikkat eder ve gece alemlerine takılmazsam olabilirim. Futbol oynutorsan en yükseğe çıkmaya çalışacaksın. "

KUZEY KIBRIS'TA DOĞDU

Kıbrıs'ın Kalkanlı köyünde 1994 yılında dünyaya gelen ve babası Balıkesirli, annesi ise Kuzey Kıbrıslı olan Çolak, "Babam askerliğini Kıbrıs'da yaptı. Bu sırada annemle tanışmışlar. Ben 1 yaşındayken Londra'ya geldik.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Real Madrıd'in Göz Kırptığı Türk Genci, Dha'ya Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement