Ressam Malik Aksel Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Ressam Malik Aksel Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nde Anıldı

Ressam Malik Aksel Merinos Tekstil Sanayi Müzesi\'nde Anıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan ve Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sunmaya devam ediyor.

23.12.2013 11:14

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan ve Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sunmaya devam ediyor.

Sulu boya sanatında Türkiye'nin yetiştirdiği önemli isimlerden edebiyatçı ve ressam Malik Aksel, Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi ve Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen programla anıldı. Sanatçının hayatını anlatan video gösterimiyle başlayan programda, öğrenciler Aksel'in biyografisini okudu. Daha sonra Malik Aksel'in hayatıyla ilgili hazırladıkları soruları dinleyicilere soran öğrenciler, dağıttıkları kağıtlarda sanatçının resimleriyle isimlerinin eşleştirilmesini istedi. Aksel'in eserlerin hikayelerini de anlatan öğrenciler, sanatçının döneminde yaşanan sanat gelişmeleri hakkında da bilgi verdi. Piyano resitali veren öğrenciler, programın sonunda ise hep beraber o döneme ait parçaları seslendirdi.

Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, bu fikri kendilerine sunan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Bu tür çalışmanın ilk defa yapıldığını hatırlatan Erdönmez, faaliyetin diğer okullara ve müzelere örnek olacağını söyledi.

Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ise, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi bünyesinde oluşturulan Malik Aksel salonu hakkında bilgi verdi. Çevik, Murat Aksel'in kendilerine bağışladığı Malik Aksel'e ait 55 eseri teşhir ettiklerini söyledi.

Bahçeşehir Koleji Bursa Modern Okul Müdürü Ayça Tayar, sulu boya denince Türk resminde akla ilk gelen isimlerden Malik Aksel'i öğrencilerin gözünden anlatmak istediklerini dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ressam Malik Aksel Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement