Sağlık Müdürü Karakök: Kimyasala Karşı Tedbirlerimizi Aldık - Son Dakika
Güncel

Sağlık Müdürü Karakök: Kimyasala Karşı Tedbirlerimizi Aldık

Sağlık Müdürü Karakök: Kimyasala Karşı Tedbirlerimizi Aldık

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, Suriye'deki olası kimyasal saldırılara karşı, "Hastanemizin birisinde KBRN merkezini oluşturduk." dedi.

26.08.2013 10:44  Güncelleme: 11:08

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Suriye'deki olası kimyasal saldırılara karşı önlem aldıklarını belirterek, "Bize ulaşan herhangi bir kimyasaldan etkilenmiş kişi bilgisi yok. Ama kimyasal saldırı durumunda biz tedbirlerimizi aldık. Hastanemizin birisinde (Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer) KBRN merkezini oluşturduk" dedi.

İç karışıklıkların sürdüğü Suriye'den kaçarak Gaziantep'e gelen Suriyeliler, kent merkezinde 2 şekilde istihdam ediliyor. Kampta ve kamp dışında kalanlar olarak ayrılan Suriyeliler, kent merkezindeki devlet hastanelerinden ücretsiz şekilde yararlanıyor. Sağlık müdürlüğü tarafından Suriyeli çocukların aşıları tamamlanırken, ailelerine de bazı eğitimler verildi. Yaklaşık 100 bin Suriyeli'nin barındığı Gaziantep'te yılın ilk 7 ayında 215 bin 488 Suriyeli'nin hastanelerin polikliniklerinden ücretsiz olarak yararlandığını belirten Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, şunları söyledi:

"Suriyeli misafirlerimiz kent içerisinde çadır kentte kalanlar ve kalmayanlar olarak 2 şekilde istihdam ediliyor. Kamp içerisindeki sayımızı 32 bin 783, kayıtlı kamp dışarısında kalanların sayısı ise 61 bin 414. Biz, ulaştığımız tüm misafirlerimize ücretsiz sağlık hizmeti sunuyoruz. Şuana kadar; toplam 215 bin 488 poliklinik sayımız var, yatan hasta sayımız 8 bin 343, 10 bine yakın ameliyat hizmeti vermişiz. Bunlardan çoğu ateşli silah yaralanmaları ve çok acil vakalar. Doğum sayısı olarak ta; bin 65 Suriye bebek dünyaya geldi, 368'de ölüm vakası meydana gelmiş. Toplam 21 binin üzerinde çocuğa aşı vuruldu. Bunun yanına sıra bazı eğitimler verdik. Anne sütüyle ilgili ve veremle ilgili bazı eğitimler verildi."

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN YARDIM YOK'

Suriyelilerin tedavileri konusunda tüm masrafların Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılandığını ve Birleşmiş Milletler'den ciddi anlamda yardım gelmediğine değinen Sağlık Müdürü Karakök, "Suriyelilerin tedavilerinin tamamı Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanıyor. Şuanda hiçbir ülkeden bu konuda veya Birleşmiş Milletler'den ciddi anlamda yardım yok. Dolayısıyla Türkiye, bu konudaki tüm masrafları üstlenmiş durumda. Bizde onları misafir kabul ediyoruz. Komşuluk ve akrabalıklar nedeniyle de insani vazifemizi yerine getiriyoruz. Kayıtlı olan tüm Suriyeli misafirlere biz AFAD kanalıyla ücretleri ödenmek üzere gerek Kamu hastanelerinde gerek Aile Sağlığı Merkezleri'nde tedavileri devlet kanalıyla karşılanıyor" diye konuştu.

'TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

Konuşmasında son olarak Suriye'deki kimyasal saldırılara yönelik tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Metin Karakök, "Bize ulaşan herhangi bir kimyasaldan etkilenmiş kişi bilgisi yok. Ama kimyasal saldırı durumunda biz tedbirlerimizi aldık. Hastanemizin birisinde KBRN merkezini oluşturduk. Yine AFAD ile birlikte çalışarak ilk sıcak bölgede kimyasala maruz kalmış hastaları karşılayıp bize getirecekler. Bizde hastanelerimizde uygun ortamlarda tedavilerini sürdüreceğiz" dedi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Müdürü Karakök: Kimyasala Karşı Tedbirlerimizi Aldık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement