Sağlıkçılar Tıp Bayramı'nda Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Sağlıkçılar Tıp Bayramı'nda Yürüdü

Sağlıkçılar Tıp Bayramı\'nda Yürüdü

Adana sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında herkese eşit, ücretsiz sağlık hizmeti ve hekimlere huzurlu ortam istediklerini belirterek yürüyüş yaptı.

14.03.2013 14:26

Adana sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında herkese eşit, ücretsiz sağlık hizmeti ve hekimlere huzurlu ortam istediklerini belirterek yürüyüş yaptı.

Kent merkezindeki Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan Adana Tabip Odası (ATO) üyeleri ve farklı sendikalardan oluşan yaklaşık 150 kişi, 1 kilometre uzaktaki Atatürk Parkı'na yürüdü. Burada Atatürk Anıtı önünde sağlıkçılar adına açıklama yapan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. İsmail Bulca, sağlıkta özelleştirmelerin devam ettiğini, sorunların çözülmediği gibi arttığını söyledi. Yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na 14 acil istek ilettiklerini, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirten Bulca, "Bunlar; yıllardan beri tekrarlanan herkese eşit ücret, ulaşılabilir sağlık hizmeti ve hekimlerin gelecek kaygısı olmadan huzurlu bir ortamda çalışma istekleridir" dedi.

Sağlık Bakanı'na iletilen taleplerin 3'ünün hekimler ve sağlık çalışanları için ortak özellik taşıdığını belirten Bulca şöyle konuştu:

"Emekli sağlık çalışanlarının ücretleri acilen 2 katına çıkarılmalıdır. Sağlık çalışanları arasında dayanışma yerine rekabete yol açan, 'performansa göre ücretlendirme' sisteminden vazgeçilmelidir. Sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışma hakkını güvence altına alacak düzenlemeler ile sağlık ortamlarının şiddetten arındırılması için TTB tarafından hazırlanan öneri doğrultusunda Türk Ceza Kanunu'nda gerekli değişiklik yapılmalıdır. Bizim başta bu taleplerimiz olmak üzere açıkça çağrı yapmamıza rağmen Türkiye'de 130 bin hekim ve 700 bin sağlık çalışanını etkileyecek düzenleme ve iyileştirmeler konusunda hiç bir olumlu yanıt verilmemiştir."

Sağlık çalışanları açıklama ardından sloganlar atarak dağıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlıkçılar Tıp Bayramı'nda Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement