Sakarya'da "Rabia Parkı" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da "Rabia Parkı" Açıldı

Sakarya\'da "Rabia Parkı" Açıldı

Mısır'da darbeye direnişin sembolü "Rabia" işaretinden esinlenen Erenler Belediyesinin yaptırdığı "Rabia Parkı" törenle açıldı Müslüman Kardeşler Hareketi Türkiye temsilcilerinden Yusuf: "Rab...

25.10.2013 19:13

Sakarya'da, Mısır'daki darbe karşıtlarının sembolü Rabia işaretinden esinlenilerek Erenler ilçe Belediyesi tarafından inşa edilen park, törenle hizmete girdi.

Yeşiltepe Mahallesi'nde 2 bin 200 metrekarelik alanda inşa edilen parkın açılış töreninde konuşan Müslüman Kardeşler Türkiye temsilcilerinden Ahmet Yusuf, Mısır halkının bu tür yapılardan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Müslümanların, bu şekilde birlik ve beraberliğini sağlayacağını belirten Yusuf, "Rabia Parkı kıyamete kadar kalacaktır. Rabia bir isim değil, bu bir medeniyetin, İslam'ın ve direnişin sembolüdür. Çünkü Mısır'daki kardeşlerimiz o katliam günlerinde sadece Mısır'ı savunmadı, bütün İslam alemini, özellikle Türkiye'yi de savundu. Çünkü Mısır'da yaşananlar sadece Mısır'ı ilgilendirmiyor, bütün İslam alemini ve Türkiye'yi de ilgilendiriyor" dedi.

Türkiye'nin her zaman haklıların yanında olduğuna işaret eden Yusuf, Mısır'da insanların halen sokakta direndiğini anlattı.

Yusuf, öğrencilerin her gün darbeye karşı gösterilerini devam ettirdiğini dile getirerek, "Darbe yönetimi öğrencilerden harç almayacağını açıklamıştı ama ekonomik durumdan dolayı darbeciler 2 milyon öğrenciden harç istedi. İnsanlar Mısır'da direnişe devam ederken bizim de burada bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bunların hepsi büyük bir destektir. Yapılan bu açılış Mısır'a aktarılacak ve bütün Mısır halkı bunu duyacak" ifadesini kullandı.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise insanların, milli iradeye sahip çıkması gerektiğini bildirdi.

Mısır'daki insanların milli iradeye sahip çıkmak için canları pahasına mücadele ettiğini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Kefenlerini giyerek evlerinden çıkan kardeşlerimiz meydanlarda tankların önüne yatarken keskin nişancıların açık hedefleri olurken bizler de elbette sessiz kalamazdık. Silaha, şiddete ve kaba kuvvete başvurmadan, meşruiyet içinde kalarak demokrasi mücadelesi veren Mısır halkının onurlu ve haklı mücadelesini bu güne kadar destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam ederek insanlık vicdanının sesi olmaya devam edeceğiz. Mısır'da darbeye karşı direnişin sembolü haline gelmiş Rabia adını bu parka verdik. Meydanları dolduran on binlerin bu işareti artık tüm dünyada Müslümanların sembolü haline geldi. Özgürlük ve demokrasi mücadelesi verirken katledilen kardeşlerimizin anısını yaşatmak adına tüm Müslümanların gönlünün adı olan Rabia'yı bu parkta yaşatacağız."

Katılımcılar daha sonra kurdele kesilerek açılışı yapılan, futbol ve basketbol sahaları, kauçuk zeminli yürüyüş parkuru, spor aletleri, çocuk oyun grupları, bitkisel peyzaj düzenlemeleri içinde ahşaptan çardaklar ve oturma alanları bulunan parkı gezdi. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da 'Rabia Parkı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement