Sakarya'da Şehit Yakınlarına Devlet Övünç Madalyaları Verildi - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Şehit Yakınlarına Devlet Övünç Madalyaları Verildi

Sakarya\'da Şehit Yakınlarına Devlet Övünç Madalyaları Verildi

Sakarya'da, terörle mücadele sırasında şehit düşen 3 askerin yakınlarına törenle Devlet Övünç Madalyaları verildi.

16.03.2015 17:50

Sakarya'da, terörle mücadele sırasında şehit düşen 3 askerin yakınlarına törenle Devlet Övünç Madalyaları verildi.

Adapazarı AFA Kültür Merkezinde yapılan törene Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Güven Yıldız, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanları, Askeri Erkan, Daire Müdürleri, Şehit Aileleri, Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkan ve Üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Başkan ve Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Devlet Övünç Madalya Tevdi Törenine geçildi. Şehitlerin özgeçmişinin okunmasının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in Devlet Övünç Madalyası annesi Sevim Şahin ve babası Hayretin Şahin'e, Jandarma Çavuş Mehmet Karabaşoğlu'nun Devlet Övünç Madalyası annesi Bedriye Karabaşoğlu'na, Jandarma Er Hakan Bayram'ın Devlet Övünç Madalyası ise Annesi Saniye Bayram ve Babası Nazmi Bayram'a Vali Hüseyin Avni Coş tarafından verildi.

BASIN MENSUPLARINA KASITLAMA

Bu arada töreni Sakarya yerel basını ve ajansların takip etmelerine 'şehit aileleri istemiyor' diyerek izin verilmemesi, sadece Anadolu Ajansı'nın takip etmesine izin verilmesine Sakaryadaki basın kuruluşları ile Sakarya Gazeteciler Cemiyeti tepki gösterdi.

Törenle ilgili fotoğraflar daha sonra Sakarya Valiliği'nin internet sitesinde yayınlandı.

Bu uygulamaya Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur tepki gösterdi. Matur yaptığı açıklamada, "Bu törende ne yazık ki geçmişte madalya törenlerinin aksine basın mensuplarının görüntü almalarına izin verilmedi. Bu yasaklama kadar, yasak kararının ne gerekçeyle verildiği açıklanırken çelişkili ifadeler kullanılması da bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Basına bu tür yasaklamalar getirilmesine tepkiliyiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Şehit Yakınlarına Devlet Övünç Madalyaları Verildi - Son Dakika


Advertisement