Sanatçı Uluerer'in Kedi ve Köpeklerini Hayvanseverler Besledi - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Uluerer'in Kedi ve Köpeklerini Hayvanseverler Besledi

Sanatçı Uluerer\'in Kedi ve Köpeklerini Hayvanseverler Besledi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde rahatsızlanarak önce Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, ardından ambulansla İzmir'e sevk edilen Türk Sanat Müziği'nin ünlü ismi 87 yaşındaki Nigar Uluerer'in yoğun bakım ünitesinde sürekli uyutulduğu, hayati tehlikeyi...

11.02.2013 15:58

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde rahatsızlanarak önce Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, ardından ambulansla İzmir'e sevk edilen Türk Sanat Müziği'nin ünlü ismi 87 yaşındaki Nigar Uluerer'in yoğun bakım ünitesinde sürekli uyutulduğu, hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi. Uluerer'in evinde beslediği 15 kedi, 10 köpek ile sokakta beslediği köpekler ise bugün Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu ve üyeler tarafından beslendi. Uslu, "Çok değerli bir sanatçı ve muazzam bir hayvansever. Tedavi olması gerektiğinde hayvanlarını yalnız bırakmamak için hastaneye bile gitmezdi" dedi.

Ortakent- Yahşi Beldesi'ndeki Bank Evler Sahil Sitesi'nde 26 yıl önce satın aldığı villasına yerleşerek yaşamını sokak hayvanlarına adayan Türk Sanat Müziği'nin efsane ismi Nigar Uluerer'in dün önce Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zatürreeye bağlı solunum yetmezliği nedeniyle durumu ağırlaşan Uluerer, dün geceyarısı İzmir'deki Şifa Hastanesi'ne sevk edildi. Uluerer'in Şifa Hastanesi yoğun bakım ünitesinde sürekli uyutulduğu ve hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

Öte yandan Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu ve üyeler, Uluerer'in beslediği hayvanlara bakmak için öğle saatlerinde evine gitti. Hayvanseverlerin 'Nigoş' diye çağırdığı Uluerer'in sokakta beslediği köpeklerin, sokak başına yatarak sanatçıyı bekledikleri görüldü. Uluerer'in evine giren Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu ile üyeler, hayvanların kaplarına hazır mama koydu. Sanatçının evinin giriş kapısına büyük harflerle 'Bazı insanları andıkça köpeğimi daha çok seviyorum Nigoş' yazısı astığı görüldü.

'CANLARIMA NE OLACAK'

Hayvansever Rüya Özbilen, "Nigoş'un çocuklarım dediği hayvanları bugün derin bir sessizliğe büründü. O varını yoğunu hayvanlarına harcadı. Kapısını bile kilitlemezdi. Sokak hayvanları ve kendi beslediği hayvanlara 24 saat bakardı. Buradan hastaneye götürülürken söylediği cümle 'Canlarıma ne olacak?' oldu. Kendisini değil hayvanlarını düşünüyordu. Biz de onun kapısını dahi kilitlemediği evine ve hayvanlarına sahip çıkmak için buraya geldik. Akrabaları ile konuştuk ve bir görevliyi buraya koyarak, o gelene kadar evine ve onun canlarına sahip çıkacağız" dedi.

'GÖZÜMÜZ HAYVANLARDA KULAĞIMIZ TELEFONDA'

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu da, Nigar Uluerer'in 15 yıldır derneğin ikinci başkanlığını yaptığını söyledi. Uslu, "Nigoş, hayvanlarını yalnız bırakmamak için ne doktora gitti, ne hastaneye yattı. İki yıl önce beyin kanaması geçirdiğinde hastaneden çıkıp hemen hayvanlarına koştu. Çok değerli bir sanatçı, insan ve muazzam bir hayvansever. Mal varlığının büyük bölümünü hayvanlara harcadığı gibi hastayken tedavi olması gerektiğinde hayvanlarını yalnız bırakmamak için hastaneye bile gitmezdi. Ondan gelecek iyi bir haberi bekliyoruz. Tek isteğimiz Nigoşumuzun canlarının yanına dönmesi. Çünkü bu hayvanlar onu hayata bağlamıştı. Bu yavrucaklar onsuz çok zor yaşar" dedi.

Çocuğu bulunmayan ve villasında 26 yıldır yalnız yaşayan Uluerer'in Zeki Müren, Müzeyyen Senar ve sahne aldığı yıllardaki siyah- beyaz onlarca fotoğrafını yatağının başucuna pano yaparak astığı görüldü. Uluerer'in sahne yıllarındaki güzelliği ise fotoğrafları gören hayvanseverleri duygulandırdı. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanatçı Uluerer'in Kedi ve Köpeklerini Hayvanseverler Besledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement