Şangay İşbirliği Örgütüne Türkiye'nin de alınması çağrısı - Son Dakika
Güncel

Şangay İşbirliği Örgütüne Türkiye'nin de alınması çağrısı

Şangay İşbirliği Örgütüne Türkiye\'nin de alınması çağrısı

EMRAH YAŞAR/FATİH GÖKMEN - AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyondan Sorumlu Müsteşarı Michael Miller, "Şangay İşbirliği Örgütünü, AB'nin dengi olarak değerlendirmediğimiz...

30.11.2013 12:12

EMRAH YAŞAR/FATİH GÖKMEN - AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyondan Sorumlu Müsteşarı Michael Miller, "Şangay İşbirliği Örgütünü, AB'nin dengi olarak değerlendirmediğimizi söylemeliyim. Bizim için önemli olan, sayın Başbakan'ın bu söyleminden ziyade, Eylül ayı sonunda açıkladığı Demokratikleşme Paketi ve bu paketin açıklanması ile ilgili olarak yaptığı açıklamalardır" dedi.

Miller, bir panele katılmak üzere geldiği Kırıkkale'de AA muhabirnin sorularını yanıtladı.

22 Kasım'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye-Rusya 4. Üst Düzeyli Stratejik Konsey toplantısında, Rusya'nın üyesi olduğu Şangay İşbirliği Teşkilatı'na Türkiye'nin de alınması çağrısını değerlendiren Miller, şunları kaydetti:

''Açıkçası biz bu yorumu gördük ancak Şangay İşbirliği Örgütünü, AB'nin dengi olarak değerlendirmediğimizi söylemeliyim. Bizim için önemli olan, sayın Başbakan'ın bu söyleminden ziyade, Eylül ayı sonunda açıkladığı Demokratikleşme Paketi ve bu paketin açıklanması ile ilgili olarak yaptığı açıklamalardır. Diğer taraftan Eylül ayı ortasında da bilindiği gibi son ilerleme raporu açıklandı. Bu ilerleme raporunda da bir takım eleştiriler dile getirildi. Bizim için önemli olan ilerlemeye yönelik olarak kaydedilen çabalardır."

- Demokratikleşme Paketi'ni çok olumlu karşılıyoruz

Miller, Demokratikleşme Paketi ve Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini çok olumlu karşıladıklarını ifade etti.

"Sayın Başbakanın da ifade ettiği gibi demokratikleşme yolunda atılacak olan son adım değil sadece bu süreçteki adımlardan biri" diyen Miller, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan AB müktesebatıyla ve AB mevzuatıyla uyumlu adımların atılıyor olması da bizi ziyadesiyle memnun eden bir konu. Diyarbakır'da gerçekleştirilen miting ile ilgili olarak da sayın Başbakanın Diyarbakır'a gitmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Çünkü aynı zamanda olumlu bir mesaj verildi, topluma ve dünyaya bununla ilgili olarak. Barış süreci açısından olumlu bir mesaj ortaya çıktı. Bu açıdan baktığımızda ortaya konulan güçlü mesajın da önemli olduğunu düşünüyoruz. Diğer taraftan Diyarbakır'da Türkiye ile Erbil Bölgesel Kürt Yönetimi arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından önemli adımların atıldığını düşünüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şangay İşbirliği Örgütüne Türkiye'nin de alınması çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement