Şanlıurfa - Elektrik Kesintisine Karşı Yol Kapattılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şanlıurfa - Elektrik Kesintisine Karşı Yol Kapattılar

Şanlıurfa - Elektrik Kesintisine Karşı Yol Kapattılar
21.07.2010 19:09

2 Aydır Elektriksiz Kalan Köylüler Yol Kapattı

2 AYDIR ELEKTRİKSİZ KALAN KÖYLÜLER YOL KAPATTI

ŞANLIURFA'nın Viranşehir ilçesine bağlı 15 köyde yaklaşık 2 aydan beridir yeterli derecede elektrik verilmeyence köylüler, E-5 karayolunu trafiğe kapatıp trafo merkezini bastı.Yaklaşık 2 saat süren yol kapatma eylemi için uzun araç konvoyu oluştu. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi gönderildi.

Olay; sabah saatlerinde Şanlıurfa- Mardin Karayolunun geçtiği E-5'te gerçekleşti. İddiaya göre, ilçeye bağlı 15 köyde 2 aydan beridir, yeterli derecede elektrik verilmemesi üzerine köylüler, 3'cü kez yol kapatma eylemini yaptı. Elektrik kesintisi yüzünden çığlına dönen yaklaşık 700 köylü önce yolu tarihi İpek yolunun geçtiği E-5 trafiğe kapattı. Ardından bir kısım köylü ise Türkiye Elektrik Üretim, İletişim A.Ş. trafo Viranşehir merkezini bastı. Köylülerin yol kapatma eylemini öğrenen AK Parti Viranşehir ilçe Başkanı Mehmet Ekinciye ile Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci'ye öfkeli grubun hışmına uğradı. Olay üzerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi E-5 Karayoluna sevk edildi.

SONDAJLARI YANDI PAMUKLARI TARLADA KURUDU

İlçe'ye bağlı 15 köyde 2 aydan beri yeteri derecede elektrik verilmediği gerekçesiyle binlerce dönüm ekili pamuğun kuruduğu, sulama için kullandıkları sondaj kuyularının yanması nedeniyle milyarlarca lira zarar ettiklerini söyleyen köylüler, sorunlarına çare bulunmasını istedi. Yetkililere seslerini duyurmak için 2 saat boyunca Şanlıurfa-Mardin Karayolunun kapatan çiftçiler, kilometrelerce uzun araç konvoyunun oluşmasına neden oldular. Bu arada yol kapatma olayını duyan ve öfkeli olan çiftçileri yatıştırmak için devreye giren AK Parti Viranşehir ilçe Başkanı Mehmet Ekinciye ile Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci'ye kalabalık grubun kendilerine saldırması üzerine araya çevik kuvvet polisi girdi. Son anda polisin müdahalesi sonucu olay yerinden uzaklaştırılan İlçe başkanları yaşanan sorunun çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

SÖZ ALIP EYLEMİ SONLANDIRDILAR

Elektrik kesintisi yüzünden yol kapatan eylemci köylüler, yetkililerden elektrik sözünü alınca eylemlerini sonlandırdılar. 2 saat süren eylemin ardından araç trafiği yola açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa - Elektrik Kesintisine Karşı Yol Kapattılar - Son Dakika


Advertisement