Şanlıurfalı Kadınlardan Somali'ye Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfalı Kadınlardan Somali'ye Yardım Eli

Şanlıurfalı Kadınlardan Somali\'ye Yardım Eli

Şanlıurfa'da, ev hanımı olan 5 arkadaş, açlık ve kuraklık nedeniyle 30 bin çocuğun hayatını kaybettiği Somali'ye yardımda bulunmak için çalışma başlattı.

18.08.2011 17:00

Şanlıurfa'da, ev hanımı olan 5 arkadaş, açlık ve kuraklık nedeniyle 30 bin çocuğun hayatını kaybettiği Somali'ye yardımda bulunmak için çalışma başlattı. Kentin simgesi olan Balıklıgöl girişinde çadır kuran kadınlar, hayırseverlerden gıda ve giysi yardımı topluyor.

Birbiriyle arkadaş olan Yasemin Turmak, Hatice Gök, Ayşe Yüksel, Emine Aksoy ve Büşra Kaya isimli 5 ev hanımı, insanlık dramı yaşanan Somali'ye yardım etme kararı aldı. Balıklıgöl girişinde çadır açan ve kendilerine 'Şanlıurfa Somali'ye Yardım Platformu' adını veren 5 kadın, ziyaret için göle gelenlere kullanmadıkları giysilerini bağışlamaları ve açlıkla mücadele eden Somali için gıda yardımında bulunmalarını istiyor. Görenlerin ilk etapta şaşırdığı 5 kadına, çok sayıda vatandaş ise yardımları ile destek oldu. Nöbetleşe şekilde sahur vaktine kadar çadırda bekleyen 5 arkadaş, önümüzdeki günlerde de yardım toplamayı sürdüreceklerini ve daha sonra toplanan malzemeleri Kızılay aracılığı ile Somali'ye ulaştıracaklarını söyledi.

Somali'de yaşanan dramın göz ardı edilmemesi gerektiğini ve bu yüzden geceleri gözlerine uyku girmediğini söyleyen ev hanımlarından Yasemin Turmak, "5 arkadaş olarak sefalet ve açlık içerisinde yaşayan Somali halkına destek olmak için bu kampanyaya gönüllü olarak başladık. Hayırsever vatandaşlardan 6 gündür yardım topluyoruz. Halkımızın ilgisi ve duyarlılığı bizi mutlu ediyor. Önümüzdeki günlerde de toplayacağımız yardımı Kızılay aracılığı ile Somali'ye göndereceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfalı Kadınlardan Somali'ye Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement