Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru

Sarıkamış Harekatı\'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru

Sarıkamış ilçesinde 3 5 Ocak'ta düzenlenecek "Sarıkamış Şehitlerini Anma" etkinliği öncesinde hazırlık çalışmaları devam ediyor.

25.12.2013 10:11

Sarıkamış ilçesinde 3-5 Ocak tarihlerinde düzenlenecek "Sarıkamış Şehitlerini Anma" etkinliği öncesinde hazırlık çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, yaptığı açıklamada, "Sarıkamış Şehitlerini Anma" etkinliği öncesinde, Yukarı Sarıkamış Şehitliği tören alanı ve Kızılçubuk köyü mevkisinde alan düzenlemesi ve kar temizliği çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yılında "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma programını daha geniş katılımla ve her yıl olduğu gibi şühedaya yakışır bir şekilde gerçekleştireceklerini ifade eden Gürbüz, "Bakanlıklarımızın katkıları, Valimiz Eyüp Tepe'nin büyük destek ve direktifleriyle programımızı eksiksiz bir şekilde yapma gayreti içindeyiz. Bu nedenle törenlerin yapılacağı alanların tanzim, tertip ve düzenleme çalışmalarına hız verdik" dedi.

Çatak köyü ile yürüyüşün başlayacağı Kızılçubuk köyü arasında bulunan yaklaşık 8 kilometre yolun geniş şekilde açılacağını ifade eden Gürbüz, yürüyüşün başladığı Kızılçubuk köyü mevkisindeki alan ile Sarıkamış'ta tören yapılan Yukarı Sarıkamış Şehitliği bölgesinde 3 bin araç parkı için oluşturulan sahada kar temizliği ve araç parkı yerlerinin düzenlenmesi çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kars İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Sarıkamış Belediyesi'ne ait greyder, kepçe, dozer gibi iş makinelerinin sahada çalıştığını belirten Gürbüz, "Diğer taraftan etkinlikler kapsamında yapılacak salon programları için de son hazırlıklar gözden geçiriliyor. İnşallah yurdumuzun dört bir yanından gelecek konuklarımızla birlikte şehitlerimize layık anma programı icra edeceğiz" diye konuştu.

Bu arada anma etkinliklerinin yapılacağı Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ndeki tören alanında 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler tören provası yaptı. 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, yapılan hazırlık çalışmalarını yerinde izleyerek yetkililerden bilgi aldı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement