Savcı İlker Başbuğ'a Tahliye İstedi, Mahkeme Reddetti - Son Dakika
Güncel

Savcı İlker Başbuğ'a Tahliye İstedi, Mahkeme Reddetti

Savcı İlker Başbuğ\'a Tahliye İstedi, Mahkeme Reddetti

Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliye talebi reddedildi.

21.01.2014 16:59

Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliye talebi reddedildi. Savcının tahliye yönünde mütalaada bulunmasına rağmen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti oybirliğiyle bu talebi reddetti.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ 31 Aralık 2013 tarihinde avukatı aracılığı ile mahkemeye dilekçe sunarak tahliye talebinde bulunmuştu. Bu talebi reddeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluk halinin devamına karar vermişti. Mahkemenin talebi reddetmesi üzerine Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İtirazı değerlendirmeye alan duruşma savcısı Zafer Koç tahliye yönünde mütalaa verdi. İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti ise oy çokluğuyla Başbuğ'un tahliye talebinin reddine karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararında, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanık hakkında vermiş olduğu 31 Aralık 2013 tarihli tahliye talebinin reddi kararının ve gerekçenin usul ve yasaya uygun olduğu, herhangi bir isabetsizlik görülmediği anlaşıldığından sanık Mehmet İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'in itirazının reddine, İlker Başbuğ'un tutukluluk halinin devamına oybirliğiyle karar verildi" ifadelerine yer verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savcı İlker Başbuğ'a Tahliye İstedi, Mahkeme Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement