Savcılık: "Soruşturma Talimatla Başlamadı" - Son Dakika
Güncel

Savcılık: "Soruşturma Talimatla Başlamadı"

Savcılık: "Soruşturma Talimatla Başlamadı"

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon davasında yaşanan olaylarlal ilgili iddiasını yazılı açıklamayla yalanladı.

10.04.2013 14:47  Güncelleme: 15:27

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon davasında yaşanan olaylara ilişkin milletvekilleri hakkında başlatılan soruşturmanın yapılan yönlendirme gereği olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, kolluk mercilerinin olayı bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldığı, herhangi bir talimatın söz konusu olmadığı ifade edildi.

Ergenekon davasının Pazartesi günü görülen celsesi sırasında Silivri Cezaevi önünde olaylar çıkmıştı. Çıkan olaylara ilişkin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bazı CHP milletvekilleri hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın başlatılmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ergenekon davasındaki olaylara ilişkin, "Öyle zannediyorum ki bu konuda yargı zaten gereğini yapacaktır" sözlerinden 15 dakika sonra savcının harekete geçtiğini belirtmişti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması yapılan ve kamuoyunda 'Ergenekon davası' olarak bilinen davanın 8 Nisan 2013 tarihindeki duruşması sırasında meydana gelen olaylarla ilgili kolluk mercilerinin olay anında bilgilendirmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerekli talimatlar verilerek, aynı gün soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilere yönelik kimlik tespit çalışmaları ve sair soruşturma işlemleri devam eden olaylarla ilgili Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nın bağlı bulunduğu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın suç duyurusu üzerine başlatılan ayrı bir soruşturma bulunmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160 ve 161. maddelerinde belirtilen yasal görev ve yetki kapsamında suça konu eylemlerin işlendiğinin öğrenilmesi ile birlikte başlatılan soruşturmada herhangi bir makam ya da merciin talimatı/yönlendirmesi söz konusu değildir. Aksi yöndeki iddia ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savcılık: 'Soruşturma Talimatla Başlamadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement