Şehit Polis Somali'ye Kendi İsteğiyle Gitmiş - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Somali'ye Kendi İsteğiyle Gitmiş

Şehit Polis Somali\'ye Kendi İsteğiyle Gitmiş

Somali'de Türk Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polisi Sinan Yılmaz'ın kendi isteği ile Somali'ye geçici görevle gittiği ortaya çıktı.

28.07.2013 14:23  Güncelleme: 08:38

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polisi 42 yaşındaki Sinan Yılmaz'ın geçen 28 Haziran'da Amasya'dan, kendi isteği ile Somali'ye geçici görevle gittiği ortaya çıktı. Biri Fen Lisesi'nde okuyan 3 çocuk babası şehit polis Sinan Yılmaz, emekliliğinde oturmak üzere memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne bağlı Çamdibi Köyü'nde villa yaptırmış ve 11 dönümlük bahçeye ceviz fidanları dikmişti.

Somali'de Türk Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda şehit olan Sinan Yılmaz'ın cenazesini ve yaralı polisleri taşıyan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak bu sabah Ankara'ya geldi. Şehit Yılmaz'ın buradan alınan cenazesi, Amasya'da İl Emniyet Müdürlüğü önünde yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi Çamdibi Köyü'ne götürülecek.

16 yaşında Berk, 14 yaşında Mert ve 4 yaşında Melek Nur adında 3 çocuğu yetim kalan şehit polis Sinan Yılmaz'ın Amasya'nın 55 Evler Mahallesi'nde oturan eşi 40 yaşındaki Ümmiye Yılmaz, babası 75 yaşındaki Mehmet Yılmaz ve yakınları, acı haberle yasa boğuldu. Annesini uzun yıllar önce kaybeden şehit polis Mehmet Yılmaz'ın evine yakınları, komşuları ve akrabaları taziye ziyaretinde bulunmak için akın etti.

Evine Türk bayrağı asılan 19 yıllık polis memuru şehit Sinan Yılmaz'ın bir yıl önce büyük oğlu Berk Yılmaz'ın Amasya Serdar Zeren Fen Lisesi'ni kazanması nedeniyle, Ordu'da görev yapanken bu ile tayin istediği belirtildi.

Memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne bağlı Çamdibi Köyü'nde emekliliğinde oturmak üzere villa yaptıran ve 11 dönümlük bahçe ceviz fidanı diken şehit polis Sinan Yılmaz'ın ekonomik için biraz rahatlayabilmek için yurt dışı görev istediği ve 28 Haziran 2013 tarihinde geçici görevle Somali Büyükelçiliği'nde görevlendirildiği ortaya çıktı. - Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Somali'ye Kendi İsteğiyle Gitmiş - Son Dakika


Advertisement