Sektöre Gişede Bilet Satarak Girdi Şimdi 3 Sineması Var - Son Dakika
Güncel

Sektöre Gişede Bilet Satarak Girdi Şimdi 3 Sineması Var

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sinemadan detay görüntü Salonlardan detay görüntü Bilet satışından detay görüntü Hakan Dereli'nin açıklaması Sektöre gişede bilet satarak girdi şimdi 3 sineması var Çankırılı girişimci Hakan Dereli, gişede bilet satıcısı olarak başladığı iş hayatında peş peşe açtığı sinemalarla sektöründe bugün 3 sinema sahibi bir iş adamı oldu Dereli: "Sektöre girmemizde babamızın büyük etkisi var. Kardeşlerimle babamızın açtığı yolda ilerliyoruz" ÖZGÜR ALANTOR - Çankırılı girişimci 36 yaşındaki Hakan Dereli, bilet satıcılığı yaparak adım attığı sektörde bugün 3 sinemaya sahip bir iş adamı oldu.

04.02.2016 11:36

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sinemadan detay görüntü

Salonlardan detay görüntü

Bilet satışından detay görüntü

Hakan Dereli'nin açıklaması Sektöre gişede bilet satarak girdi şimdi 3 sineması var

Çankırılı girişimci Hakan Dereli, gişede bilet satıcısı olarak başladığı iş hayatında peş peşe açtığı sinemalarla sektöründe bugün 3 sinema sahibi bir iş adamı oldu

Dereli:

"Sektöre girmemizde babamızın büyük etkisi var. Kardeşlerimle babamızın açtığı yolda ilerliyoruz"

ÖZGÜR ALANTOR - Çankırılı girişimci 36 yaşındaki Hakan Dereli, bilet satıcılığı yaparak adım attığı sektörde bugün 3 sinemaya sahip bir iş adamı oldu.

Çankırı'da 2001 yılında bir işletmeci tarafından 100. Yıl Kültür Merkezi'nin tiyatro salonunda yapılan film gösterimlerinde görev alan Dereli, burada gişede bilet satıp temizlik işlerinde çalıştı. Sinema sektörünü seven Dereli, birkaç yıl sonra Çankırı'da sinema salonu açtı. Dereli, aradan geçen yıllarda Ankara ve Konya'da da sinema salonları açarak, bugün 2 bin 650 kişi kapasiteli 3 sinemanın sahibi oldu.

Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında 100. Yıl Kültür Merkezi'nde bulunan salonun bir işletmeci tarafından film gösterimi amacıyla kiralandığını söyledi. Babasının da burada film makinisti olarak çalıştığını belirten Dereli, böylece kendisinin de sektörle tanıştığını anlattı.

"Babamın işi sayesinde sinemayı sevdik"

Kendisinin film gösterimlerinde çalışmaya başladığını, gişede bilet satıp salonu temizlediğini dile getiren Dereli, "Babamın işi sayesinde sinemayı sevdik. Bu sevgi ile 2008 yılında tiyatro salonunu film gösterimi için kardeşlerimle işletmeye karar verdik. Tiyatro konforunda 300 kişilik bir salonda film gösterimini yaklaşık 3 yıl sürdürdük" dedi.

Çankırı'da eski yıllarda sinema bulunduğunu ancak televizyonların yaygınlaşmasıyla 1990'lı yılların başında kapandığını bildiren Dereli, şöyle devam etti:

"Televizyonların yaygınlaşmasıyla Çankırı'daki sinema salonu kapanmıştı. Bazı işletmeciler zaman zaman kültür merkezinin salonunu kiralıyor, burada film gösterimi yapılıyordu. Biz de birkaç yıl bu şekilde film gösterimi yaptıktan sonra kentteki alışveriş merkezinde 2011 yılında sinema açtık. Böylece salon kapandıktan yaklaşık 20 yıl sonra yeniden sinemayı şehrimize getirdik. Bundan dolayı kendimizi şansı ve mutlu hissediyoruz. İnsanlara olmayan bir şeyi getirmek güzel bir şey."

Dereli, açtıkları sinema salonu ile profesyonel olarak sektörle tanıştıklarına işaret ederek, "2011 yılında ilk sinemamızı açarak profesyonel sinemacılığa adım atmış olduk. Burada 4 salonda 350 kişiye hizmet verecek sinema oluşturduk" diye konuştu.

Şehrin sinemayı çok sevdiğini, üniversite kurulması ile ilginin de arttığına dikkati çeken Dereli, Çankırı insanının sinemayı özlediğini söyledi. Sektörde büyümeye devam ettiklerini dile getiren Dereli, "2012 yılında Ankara'daki bir alışveriş merkezinde açtığımız ikinci sinemada 6 salonda bin kişiye hizmet verebiliyoruz. Geçen yıl da Konya'daki bir alışveriş merkezinde bin 300 kişi kapasiteli üçüncü sinemamızı açtık. Sektöre girmemizde babamızın büyük etkisi var. Kardeşlerimle babamızın açtığı yolda ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sektöre Gişede Bilet Satarak Girdi Şimdi 3 Sineması Var
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sektöre Gişede Bilet Satarak Girdi Şimdi 3 Sineması Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement