Şemdinli 13 Gündür Uykusuz - Son Dakika
Güncel

Şemdinli 13 Gündür Uykusuz

Şemdinli 13 Gündür Uykusuz

Şemdinli'de 13 gün önce PKK'ya yönelik başlatılan operasyon devam ediyor.

04.08.2012 10:56  Güncelleme: 11:10

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Bağlar köyü Nehri bölgesinde 13 gün önce PKK'ya yönelik başlatılan operasyon devam ediyor.

Çatışmaların devam ettiği bölgede bulunan mühimmat atıkları, operasyonun ne kadar geniş kapsamlı ve büyük olduğunu ortaya koyuyor. Yaklaşık 13 gündür devam eden operasyonlarda havadan Kobra helikopterleri ve Türk savaş uçakları belirlenen hedefleri bombalarken, karadan ise topçu birlikleri obüslerle bölgeyi bombalıyor.

HALK KORKU İÇİNDE

Günlerdir süran çatışmalar Şemdinli'de hayatı durdurdu. Halk korku içinde evlerinde çatışmaların bitmesini bekliyor. Çatışmalarda kullanılan devasa mermiler Şemdinlili çocuklara oyuncak oldu.

DÜN MAYIN PATLADI

Şemdinli'ye bağlı Zorgeçit mezrasında askeri araçların geçişi sırasında mayın patladı, patlamada 3 askeri araç isabet aldı. Savaş uçakları Goman dağlarındaki PKK kamplarını bombalarken top atışları da gün boyunca devam etti. Operasyonların 13. gününde çatışmalar ilçe merkezine de sıçradı. PKK 'lılar, önceki akşam Emniyet lojmanlarına ve Tekeli karakoluna taciz ateşi açtı, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Savaş uçakları sabah saatlerinde PKK kamplarını bombalarken, çatışmalar sırasında Bağlar Köyü'ne bağlı Muş mezrasında yangın çıktı.

İLÇE MERKEZİNE TACİZ ATEŞİ

Şemdinli'de Bağlar Köyü'nün Zorgeçit mezrasında dün 3 askeri aracın geçişi sırasında patlama oldu. PKK tarafından önceden yola döşenen patlayıcılar Saat 12.00 civarında Şemdinli- Derecik karayolu üzerinde askeri araçların geçişi sırasında patladı. Patlama ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Bağlar Köyü-ZorGeçit Mezrası yol ayrımında meydana geldi. Patlamada 3 askeri araç hasar gördü. Patlamada ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda askeri yetkililerden bir açıklama gelmedi.

Şemdinli'de önceki akşam saat 21:15 civarında ise ilçe merkezinde bulunan emniyet binasına uzun namlulu silahlarla taciz ateşi yapıldı. 2 kişi tarafından yapılan ve yaklaşık 5-6 dakika süren saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Akşam saatlerinde yapılan bu saldırı sırasında sokakta bulunan siviller paniğe kapılarak evlerine kaçtı. Güvenlik güçleri şehir merkezine aydınlatma fişeği atarak saldırının geldiği yönü tespit etmeye çalıştı. Daha sonra Özel Harekât polisleri ilçe merkezinde operasyonlar başlattı.

TOP ATIŞIYLA KARŞILIK

Günyazı köyüne bağlı Tekeli karakoluna da akşam 21.30 civarında taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı.

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Goman dağı top atışına tutuldu. Şehir merkezinden sesleri duyulan top atışları gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Dün sabah erken saatlerde ise Şemdinli semalarından alçak uçarak operasyonların yoğun olduğu Rüzgarlı, Yiğitler ve Bağlar köyü yönüne hareket eden uçaklar bölgedeki PKK kamplarını bombaladı.

YİNE YOL KESTİLER

Önceki akşam 19. 30 civarında Hakkâri- Yüksekova karayolunun PKK tarafından kesildiği belirtildi. Çatışmaların yoğun olduğu Efkar dağları yakınındaki bu karayolunu araç trafiğine kapatan PKK , bir süre kimlik kontrolü yaptı ve güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine olay yerinden uzaklaştı.

Bu arada Şemdinli ilçesine 12 kilometre mesafede bulunan Bağlar (Nehri) Köyü'ne bağlı Muş mezrası kırsalında operasyonlar sırasında yangın çıktı. Kurumuş otların alev alması ile başlayan yangın bağlara ve ekili alanlara zarar verdi. Yangının barınaklarda da hasara neden olduğunu söyleyen köylüler mezrayı tamamen boşalttı. Mezra sakinlerinden Halit Güngör yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Ben ve çocuklarım tüm imkanlarımızı zorlayarak burada kalmaya çalıştık. Bağ, bahçe ve hayvanlarımızı bırakıp gidemiyorduk. Ancak gördüğünüz gibi yangın her şeyimizi aldı. Her şeyimiz bu yangınla beraber kül oldu. Artık köyde kalmam için hiçbir sebep yoktu. Ben de köyümü bırakıp geldim."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şemdinli 13 Gündür Uykusuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement