Siirt'te Olası Sel Baskınlarına Karşı Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Olası Sel Baskınlarına Karşı Toplantı Yapıldı

Siirt\'te Olası Sel Baskınlarına Karşı Toplantı Yapıldı

Siirt İl Taşkın Kurulu Koordinasyon Toplantısı Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

18.11.2013 16:37

2006/27 ve 2010/05 sayılı Başbakanlık Genelgeleri ve İlimizin sınırları içinde bulunan taşkın kontrol tesislerine ait işletme tebliği gereğince, 2013 yılı İl Taşkın Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Belediye başkan yardımcısı Sabri Özdemir, DSİ 10. Bölge Müdür Yrd. M. Fırat Tutşi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Çevre ve Şehircilik il müdürü Edip Alan, İl Acil ve Afet müdürü Sami Bozkurt, DSİ 10. Bölge İşletme ve Bakım Şube Müdürü M. Yaşar Ceylan, 104. Şube Müd. Yusuf Korkutata ve diğer kurul üyeleri ile kurumların ilgili birimlerinden uzmanlar katıldı.

Toplantıda Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü tarafından, yaşanan taşkınların sebepleri ve alınması gereken önlemler ile ilgili sunum yapıldı.

Toplantıda; Siirt İli sınırları içerisinde sel baskınlarının, can ve mal kaybına neden olmaması, mevcut taşkın kontrol tesislerinin amacına uygun olarak işletilmesi, akarsu yataklarının korunması ve mevcut taşkın tesislerinin, menfez ve köprülerin gözden geçirilerek yetersiz kapasitede olanların yeniden projelendirilerek inşaatların biran önce başlatılması için kurumların ve belediyelerin programlarını buna göre oluşturmalarına yönelik kararlar alındı.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt'te Olası Sel Baskınlarına Karşı Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement