Silivri'ye Yeni Adliye Binası - Son Dakika
Güncel

Silivri'ye Yeni Adliye Binası

Silivri\'ye Yeni Adliye Binası

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında bulunan arazide yapılan 5 katlı yeni adliye binası, KCK Davası'yla hizmete girdi.

27.05.2013 12:15

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında bulunan arazide yapılan 5 katlı yeni adliye binası, KCK Davası'yla hizmete girdi.

Binadaki 810 kişilik büyük salon, Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olma özelliğini taşıyor.

Haber - Kamera: Serpil KIRKESER/ İSTANBUL DHA

Ergenekon, KCK ve Balyoz Davaları'nın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında bulunan arazide yapılan 5 katlı yeni adliye binası KCK Davası'yla hizmete girdi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile yazar Ragıp Zarakolu'nun da aralarından bulunduğu 205 sanık hakkında açılan davanın 30. duruşması bugün yeni açılan adliye binasında görüldü. Sanık sayısı fazla olan davalar nedeniyle, büyük duruşma salonuna duyulan ihtiyaç üzerine Adalet Bakanlığı tarafından Silivri Cezaevi'nin karşısında yaptırılan adliye binası toplam 17 bin metrekarelik alana yapıldı. Adliye binasında 1 tane büyük, 2 tanede küçük duruşma salonu bulunuyor. BÜYÜK SALON 810 KİŞİLİK

Büyük salon 310 sanık, 200 avukat, 300 kişilik izleyici ve 30 basın mensubu olmak üzere toplam 810 kişilik. Büyük salon bin 500 metrekarelik alana inşa edildi. 2 küçük salonlar ise 155 sanık, 48 avukat, 127 izleyicilik toplam da ise 330 kapasiteli. Yapımı yaklaşık 1 yıl süren yeni adliye binasında duruşma salonlarının yanı sıra hakim ve savcı odaları, mahkeme kalemleri, hakim ve savcılar için yemekhane ile kafeterya, BARO Odası, Basın Odası, kafeterya, nezarethane ve otoparkta yer alıyor. Sesli ve görüntülü kaydın yapıldığı duruşma salonlarında 2 tanede ekran bulunuyor. Öte yandan bu binanın hizmete girmesiyle Silivri Cezaevi'nin içinde bulunan ve 2008 yılında başlayan birinci Ergenekon davasının görüldüğü küçük duruşma salonu da kapandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri'ye Yeni Adliye Binası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement